ÖZÜR GRUBU ATAMA DÖNEMİ YENİDEN PLANLANMALIDIR

ÖZÜR GRUBU ATAMA DÖNEMİ YENİDEN PLANLANMALIDIR

MEB, 2017 yaz dönemi özür grubu atamalarını yeniden planlamalıdır.

Bilindiği üzere bakanlık 2017 özür grubu atama klavuzunu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Klavuzu baştan sona okuduk. Sonrasında da kamuoyu yoklaması yaparak geri dönütler aldık. Özür grubu başvurusunda bulunacak arkadaşlarımızın birkaç itirazı ve bir kaç ricası oldu. Bunları bakanlığımızın bilgilerine sunalım istedik. Sonuçta bakanlık da personelinin makul isteklerini göz ardı etmeyecektir.

    İki aşamalı başvuru sürecinde ilk aşama olarak elektronik ortamda öğretmenlerin başvuruları alınacak. Bu başvuru için 8-14 Ağustos, yani bir hafta süre ayrılması, tayini çıkan öğretmenlerin iş ve işlemlerini zora sokacaktır. Bu yüzden elektronik ortamda yapılacak en fazla bir saatlik başvuru süreci için bir hafta süre ayırmak gereksizdir.

    İkinci aşamada ise tercih başvuruları alınacak. Bu aşamada öğretmenler, tayin isteyecekleri kurumları iyice araştırmak isteyecekleri için süreç zaman alabilecektir. Bu aşama için 22-25 Ağustos tarihleri uygun görülmüştür. 3 günlük süre 5 gün olarak değiştirilirse isabetli olacaktır.

    Atamaların ise 29 Ağustosta yapılması planlanmış. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil, akabinde Kurban Bayramı geliyor. Kurban Bayramının 10 gün olması da düşünülüyor. Ve seminer dönemi başlıyor.
    
    Hal böle iken ataması yapılan bir öğretmenin ilişik kesme, ev toplama, ev bulma, taşınma ve yerleşme işlemleri tam anlamıyla bir işkence olacak. Yeni atandığı okul idaresinden iş ve işlemlerini yetiştirebilmek için sürekli izin almak zorunda bırakılacak. Yeri gelince idareyle ters bile düşecek konuma gelebilecektir. Ya da hastane kapılarında rapor almaya mecbur bırakılacak. Zaten taşınan birinin maddi olarak zorlanacağı düşünüldüğünde ek derslerinin kesilmesi de sıkıntıyı katlayacaktır. 

    Bir diğer konu ise kırsal kesimde yaşayıp, orada çalışan fakat çocuğu BİLSEM sınavını kazanan aileler var. Bu ailelerden ayrı yaşayanlar da var. Bu durumda olan eşlerden en azından birinin çocuğunun eğitiminin sağlanması ve hak kaybının olmaması için atama klavuzuna acilen özel bir madde eklenmelidir. Bu madde ile eşlerden biri en yakın Bilim ve Sanat Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki okullara tayin isteyebilmeli. Ya da hiç olmazsa il veya ilçe emrine ataması yapılmalıdır.

    Sonuç olarak öğretmen camiasının yaptığımız yoklama sonucunda bakanlıktan isteği şudur:

    Ağustos ayının üçüncü haftasında yani en geç 21 Ağustosta sonuçlar belli olacak şekilde atama süreci ayarlanmalıdır. 

    Kamuoyunun bilgisine sunarız. 


Selçuk TÜTAK                                Sedat DEĞER
Eğitimci Yazar                                 Eğitimci Yazar

ÖZÜR GRUBU ATAMA DÖNEMİ YENİDEN PLANLANMALIDIR ÖZÜR GRUBU ATAMA DÖNEMİ YENİDEN PLANLANMALIDIR

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.