Özür grubu atama takvimi ne zaman açıklanacak

Özür grubu atama takvimi ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı eş durumu, özür grubu 2016 yaz dönemi atama takvimi ne zaman açıklanacak?

 Özür grubu atama takvimi ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı yaz dönemi il içi ve il dışı atamaları gerçekleştirdi. Sıra öğretmenlerin özür durumu sebebi ile isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine geldi. Bakanlık, il içi ve il dışı atamalar için takvim yayınlamıştı fakat özür grubu atamaları için takvim açıklanmamıştı.

Temmuz ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde özür grubu atama takvimi halen açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016 yılı yaz dönemi eş durumu, sağlık gibi özür durumundan dolayı yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenler için atamaları Ağustos ayında yapması bekleniyor. Özür grubu takviminin ise 2 hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Öğretmenler ise özür grubu atama takviminin okulların açılış tarihinden uzak olmasını talep ediyor. Öğretmenler ayrıca bakanlığın eşlerin bir arada olmasına karşı atamaların gerçekleşmemesi endişesi de taşıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz özür grubu atamalarında binlerce öğretmen yer değiştirememişti. MEB'deki doluluk oranı arttıkça özellikle eş durumu atamalarında da sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Özür grubu atamalarının sağlıklı işleyebilmesi ve öğretmenlerin aile birliği açısından Milli Eğitim Bakanlığı'nın il emri önlemi alıp almayacağı da merakla bekleniyor. 2016 yılı yaz dönemi öğretmenlerin özür grubu atamaları takvimi yayınlandığı an siz değerli öğretmenlerimizle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.