Özür Grubu Atamaları Perşembe Günü Başlıyor

Özür Grubu Atamaları Perşembe Günü Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı yaz dönemi özür grubu atamaları önümüzdeki perşembe günü başlıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda özür grubu atama takvimini yayınlamıştı. Takvime göre önümüzdeki perşembe günü özür durumu atama süreci başlayacak. Bilindiği üzere öğretmenlerin özür durumuna ve isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri her yaz dönemi bakanlık tarafından gerçekleştiriliyor.

 En çok eş özrü olmak üzere, sağlık özrü, güvenlik vb. nedenlerden dolay öğretmenler bakanlıktan yer değiştirme talebinde bulunuyor. Bu talebi ise bakanlık ilan edilen takvime göre değerlendiriyor ve sonuçlandırıyor.

 2016 yaz dönemi özür grubu atamaları için de süreç 11 Ağustos 2016 tarihinde başlıyor. 11-17 Ağustos arasında bakanlık tarafından öğretmenlerin başvurularının kabul edilmesi süreci olarak gerçekleşecek.  Bu kısım birinci aşamayı oluşturacak. 22-26 Ağustos arasında tercihlerin yapılması ve onay süreci olacak. Bu kısım ise ikinci aşamayı oluşturacak. Atamalar ise 31 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak. 1 Eylül 2016 itibariyle tebligat ve ilişik kesme olacak.

 Özür grubu atamaları için başvurular internet üzerinden ve MEBBİS şifresi ile gerçekleştirilecek. Bakanalık, başvuru sonrası kılavuzdaki şartlara uyan öğretmenler için norm açığını da dikkate alarak atamaları gerçekleştirecek. Özür grubunda norm açığı olmayan branşlar için atamalar yapılamayabilecek.

 Özür durumu atamalarına en çok eş durumu sebebiyle başvuruların olması ve özellikle doğu illerinden batı illerine binlerce öğretmenin gelmesi bekleniyor. 2016 yılı özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri ile ilgili süreci takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.