Özür Grubunda İl/İlçe Emri Bekleniyor

Özür Grubunda İl/İlçe Emri Bekleniyor

Özür durumu sebebi ile rahat yer değiştiremeyen öğretmenler bakanlıktan İl/İlçe Emri uygulaması bekliyor.


 2016 Ağustos Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin işlemler bakanlığın yayınlamış olduğu takvime göre devam ediyor. Bilindiği gibi özür grubu atamalarında en fazla eş durumu nedeni ile tayin isteniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz hafta tercih edilebilecek okulların listesini branş bazında yayınladı. MEBBİS üzerinden özür grubu sebebi ile başvuruda bulunacak öğretmenler açılan yerleri göz önünde bulundurarak tercih yapacaklar. Atamalar, bakanlığın imkanları, ilgili öğretmenin branşının norm durumuna göre yapılacak.

Bu durumda bazı öğretmenler norm doluluğu sebebi ile yer değiştiremeyecek. Bazı öğretmenlerim durumu ise eşi ile aynı ilde olmasına rağmen 150 kilometrelere varan mesafe farkının bulunması olacak. Bu durumda özür grubu tayini isteyen öğretmenler il/ilçe emri uygulamasının geri getirilmesinden yana. Bu uygulama ile birlikte eş öğretmenler birbirlerine kavuşmuş olacaklar.

Öte yandan İl/İlçe emri uygulaması FETÖ nedeni ile meslekten ihraç edilecek olan sözde öğretmenler sebebi ile suistimale ve işgücü kaybına neden olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bakan Yılmaz'ın öğretmenlerin bu taleplerini geri çevirmeyeceğini umut ediyoruz. 

İl/İlçe Emri konusunda ve özür grubu tayinleri sürecinde gelişmeleri yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.