TÜRK EĞİTİM-SEN, ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİNDE “İLÇE EMRİ” İSTEDİ

TÜRK EĞİTİM-SEN, ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİNDE “İLÇE EMRİ” İSTEDİ

TÜRK EĞİTİM-SEN: ''ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİNDE “İLÇE EMRİ” İSTEDİK''

Bilindiği üzere, 2017 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu’nun “Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler” bölümünde öğretmenler, eşlerinin görev yaptığı il/ilçeye yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Eşlerinin görev yaptıkları ilçede alanlarında ihtiyaç bulunmayan öğretmenler yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklarından, bu durum mağduriyetlere sebebiyet verecektir. İlçe emri uygulamasının yapılamaması neticesinde aile bütünlüğünü sağlama noktasında ciddi bir mağduriyet oluşmakta, bu durum Anayasa ile güvence altına alınan aile bütünlüğünün korunması gibi temel hakların ihlaline neden olmaktadır.
Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 2017 Ocak ayı mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinde, ilçe emri hakkı verilerek mağduriyetlerin önlenmesi hususunda talepte bulunduk.

 

 İlgili yazımız için tıklayınız 

ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİNDE İL/İLÇE EMRİ İSTEDİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.