AVCI: ''Bu Adamlar Müdürlük Yapmasın''

AVCI: ''Bu Adamlar Müdürlük Yapmasın''

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde eğitim muhabirlerine iftar verdi. İftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı müdürlük atamaları ve yönetici atama ile ilgili ilginç bir tespitte de bulundu.

16 bin okul müdürünün değerlendirmeye tabi tutulduğunun hatırlatılarak, ne kadar müdürün öğretmenliğe döneceğinin sorusuna Avcı, bu sayının yanlış olduğunu, 4 yılını dolduran müdürlerin tamamının 16 bin kişi olduğu bilgisini verdi.

Bu müdürlerin yüzde 60-70'inin tekrar görevlerine devam edeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Avcı, bunun demokratikleşme yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu kültürün ilk defa okullara girdiğini, bunun önemli sonuçlar vereceğini düşündüğünü anlatan Avcı, "20 yıl görev yapmış bir adam bu kriterleri sağlayamadıysa hakikaten o artık müdürlük yapmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.