Avcı: Okul yöneticileri görevden alınacakmış, yok öyle bir şey

Avcı: Okul yöneticileri görevden alınacakmış, yok öyle bir şey

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul yöneticilerinin atanmalarına ilişkin, "Bu yasa ile birlikte bütün okul yöneticileri görevden alınıyor, ondan sonra il müdürü kendi kafasına göre birilerini hiçbir ölçüye bağlı olmaksızın seçiyor, sonra da vali bunlardan birini atıyor. Böyle bir şey yok" dedi.

 Milli Eğitim Bakanı Avcı:

- "Bu yasa ile birlikte bütün okul yöneticileri görevden alınıyor, ondan sonra il müdürü kendi kafasına göre birilerini hiçbir ölçüye bağlı olmaksızın seçiyor, sonra da vali bunlardan birini atıyor. Böyle bir şey yok"
- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul yöneticilerinin atanmalarına ilişkin, "Bu yasa ile birlikte bütün okul yöneticileri görevden alınıyor, ondan sonra il müdürü kendi kafasına göre birilerini hiçbir ölçüye bağlı olmaksızın seçiyor, sonra da vali bunlardan birini atıyor. Böyle bir şey yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarının görüşülmesine devam ediliyor.

Avcı, görüşmeler sırasındaki açıklamasında, tasarıyla ilgili yapılan bütün konuşmalarda, özellikle de muhalefet milletvekillerinin konuşmalarında komisyondaki bütün açıklamalara rağmen okul yöneticisi, müdür ve müdür yardımcısı atamalarının hem sayısı hem de yöntemi konusunda kendilerine, düşünmedikleri ve öngörmedikleri bir yöntemin izafi edildiğini söyledi.

Avcı, 4 Ağustos 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin yayımlandığını anımsatarak, yönetmeliğin bu yasal düzenleme doğrultusunda bazı revizyonlar gerektirdiğini belirtti. Avcı, "Bunlardan bir tanesi de görevlendirmelerin 4 yıllık olması. Bu 4 yıl, 4 yıldan sonra asla uzatılmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Bunun bir içtihat çatışmasını çözmeye yönelik bir düzenleme olduğunu aktararak, yönetmeliğe değinen Avcı, şunları kaydetti:

"Bu yönetmelikte müdürlüğe, müdür yardımcılığına nasıl atanacağı, hangi sınavlardan geçeceği... 'Milli eğitim müdürünün teklifi ve vali tarafından atanıyor' diye algılıyorsunuz, yanlış. Burada milli eğitim müdürünün önüne gelene kadar adayların hangi süreçlerden ve sınavlardan geçeceği, hangi ölçütlerle değerlendirileceği, sonra bunların bir komisyon tarafından değerlendirilip, o komisyonun 3'e indirdiği adayları valiye milli eğitim müdürünün teklif edeceği ve valinin de onlardan atayacağı, bunlar, bu süreçler burada zaten var. Bunlar devam ediyor. Bu yasayla birlikte bütün okul yöneticileri görevden alınıyor, ondan sonra il müdürü kendi kafasına göre birilerini hiçbir ölçüye bağlı olmaksızın seçiyor, sonra da vali bunlardan biri atıyor, böyle bir şey yok."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, düzenlemeyi eleştirerek, bu kadar anayasaya aykırı bir düzenlemede ısrar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Hamzaçebi, "Sayın Bakan'a, hükümete tavsiyem şudur; lütfen tekriri müzakere yoluyla geriye dönelim. Anayasa Mahkemesi'nin iptal edeceği açık olan bu düzenlemeden vazgeçelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.