Avcı'dan İl Müdürleri Ataması Açıklaması

Avcı'dan İl Müdürleri Ataması Açıklaması

Avcı, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni'nden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 -"İl milli  eğitim  müdürlerimiz ve bakanlık müşavirlerimiz ve  çalışanlarımızla  ilgili, grup başkanlıklarımızla ilgili önceden planlanmışyer değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısımını  uygulamaya  koyduk, daha da koyacaklarımız var. Bunları son  günlerinaktüalitesiyle  nitelendirerek  değerlendirmekdoğru olmaz"



  Milli  Eğitim  Bakanı Nabi Avcı, görev  yerlerideğiştirilen  il milli  eğitim  müdürlerine ilişkin "Önceden planlanmış  yer  değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısımını  uygulamaya  koyduk, daha da koyacaklarımız var. Bunları son  günlerinaktüalitesiyle nitelendirerek  değerlendirmek  doğru olmaz" dedi.

Avcı, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3. Grup  Eğitim   Kampüsleri  Ön Seçimli  Mimari   Proje   YarışmasıÖdül  Töreni'nden sonra basın mensuplarının  sorularını   yanıtladı .


    İl Milli  Eğitim  Müdürleri ve bakanlık müşavirlerinin görev değişikliğine ilişkin  soru  üzerine Avcı, şöylekonuştu:

"Milli  Eğitim  Bakanlığında  yapılmış  ve  yapılacak  atamalar, çok önceden planlanmış ve doğrusu muhattapları tarafından da beklenen atamalardı. Biz  özellikle  bu  yıl  biliyorsunuz SBS'yi kaldırdık. Bununyerine  yeni  bir  uygulama   başlattık . Bu gerçekten çok  kapsamlı  bir  organizasyon  gerektiriyor. O nedenle aslında bu atamaların yazın  yapılması  gerekiyordu. Fakat il milli  eğitim  müdürlerimizin kendi bulunduklarıyerde bu  sınav   organizasyonunu rahatça gerçekleştirebilmeleri için  özellikle  geciktirdik. Kendileri de bu gecikmenin nedenini biliyorlar."

İl milli  eğitim  müdürlerinin bir kısmının vekaleten, bir kısmının da görevlendirmeyle  çalıştığını , bunun da özlük hakları  konusunda  sıkıntı yarattığını aktaran Avcı, görevlendirmeyle ve vekaleten görev  yapan  il müdürlerinin, asaleten atanan müdürlerin özlük haklarına  sahip olmadığını  kaydetti.

Bu nedenle il milli  eğitim  müdürleriyle  yaptıkları  toplantılarda, düzenleme  konusunu kendileriyle paylaştıklarını ifade eden Avcı, değişikliklerin onların da  talepleri  olduğunu söyledi.

Herkesin durumunu netleştirmek istediğini dile getiren Avcı, "İl milli  eğitim  müdürlerimiz ve bakanlık müşavirlerimiz ve  çalışanlarımızla  ilgili, grup başkanlıklarımızla ilgili önceden planlanmış  yer  değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısımını  uygulamaya  koyduk, daha da koyacaklarımız var. Bunları songünlerin aktüalitesiyle nitelendirerek  değerlendirmek  doğru olmaz" diye  konuştu .

Ne kadar değişiklik olacağına ilişkin  soru  üzerine Avcı, il milli  eğitim  müdürlerinin büyük bir  bölümünün , vekaleten veya görevlendirmeyle  çalıştıkları için onların da durumlarını peyderpey  değerlendirip, asaleten atanması uygun olanları asaleten atayacaklarını,  yer  değiştirmesi gerekenlerin  yerlerinideğiştireceklerini  veya  yerlerine   yeni  görevlilerin getirileceğini söyledi.


    Ankara'da şube müdürlüklerinde görev değişikliği olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, "O da yine görevlendirmedir. Bakın bizde görevlendirme illerde valilik onayıyla  yapılır . Dolayısıyla Ankara İl Müdürlüğünde  yapılan  şube müdürlerine ilişkin görevlendirme iptali meselesi de  aynı  çercevededir" diyekonuştu.

-" Takvim  öngördüğümüz biçimde aksamadan sürüyor"

Bakan Avcı,  dershanelere  ilişkin  takvimin  netleşip netleşmediği ve bu  ay  içerisinde Meclis'e sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin  soruyu  da "Onun için  çalışıyoruz  büyük ölçüde  çalışmalarımızı  tamamlamak üzereyiz" şeklinde  yanıtladı .

Aralıkta  dershanelerin   fiziki  ve beşeri altyapılarına ilişkin anketlerle ve görevliler aracılığıyla envanterçalışması  yapıldığını  hatırlatan Avcı, kaç  dersiliğin  bulunduğunu, müstakil bina mı olup olmadığı,  öğretimkadrosunun  durumu gibi  bilgilerin  derlendiğini belirtti.

İlgili sivil toplum  kuruluşları , sendikalar ve  dershane  temsilcileriyle son bulguların  paylaşıldığını  aktaran Avcı, "Onlardan da görüşlerini aldık, görüşler  değerlendirildikten  sonra taslak  çalışmamızı  nihayetlendirip Bakanlar  Kuruluna   sunacağızTakvim  daha önceden öngördüğümüz biçimde aksamadan sürüyor.  Günsöyleyemem  ama bir  hafta , 10  gün  içinde bunların hepsini derleyip, toplayıp netleştirmiş oluruz" diyekonuştu.

Avcı, bazı  dershane  sahipleri ve  işletmecilerinin   fiziki  altyapılarının, yurt olmaya da müsait olduğunu için dönüşülebilinecek   kurum  seçenekleri arasına yurtların da  konulması  yönünde  talepleri  olduğunu ifade etti.

Dershanelerle  ilgili  çalışmanın  kamuoyla  paylaşılıp   paylaşılmayacağının   sorulması  üzerine Avcı, "Gayet tabii. İlgili kamuoyuyla  paylaşacağız . Daha önce hatırlarsanız geçtiğimiz  ay  içerisinde 4 büyük  dershanederneğinin şemsiye   kuruluşlarıyla  toplantı  yapmıştık . Orada kendileriyle bunu  paylaştık . Bu önerileri aldıktan sonra taslağımıza nihai biçimi vermeden önce onlarla  tekrar  görüşeceğimizi söylemiştik. Nihai istişaremizi de onlarla daha önce  konuştuğumuz  şekilde  yapacağız . Onu da bir  hafta  10  gün  içerisindeyaparız"  yanıtını  verdi.

-"Seçenekleri, bütün bu  dershane  türlerine uyabilcek şekilde zenginleştirmeye gayret ettik"

Dershanelere   sunulacak   dönüşülebilecek   kurum  önerilerinin genişletilip genişletilmediğinin  sorulmasıüzerine  Avcı, başka önerilerin de bulunduğunu ifade etti.

Bakan Avcı, istihdam edilemeyen  öğretmenlerin   halk   eğitimlerde  istihdam edilip edilmeyeceğinin ve bu konuda   ayrıntılarda  değişiklik olup olmadığına ilişkin  soru  üzerine şunları kaydetti:

"Yok. Sivil toplum  kuruluşlarından , sendikalardan,  dershane   işletmecilerinden  gelen öneriler var. Bunların hepsini tasnif ediyoruz.  Dershane   sektörü  hep  aynı  türden  kuruluşlardan  oluşmuyor. Kendi içlerinde ciddifarklılıklar  gösteriyor . Bunların her birinin hangi tür  dershanelere   dönüşebileceği   konusunda  önerilenler defarklılaşıyor. Bazıları  özel   okula   dönüşme   imkanına , kabiliyetine, altyapısına sahip bazıları  sadece  bir anaokulu olabilecek ölçekte altyapıya sahip. Dolayısıyla biz bu seçenekleri bütün bu  dershane  türlerine uyabilcek şekilde zenginleştirmeye gayret ettik"

-"Yüzde 20"

Dershanelerin  kaçının  özel   okula   dönüşebileceğinin   sorulması  üzerine Avcı, daha önceki envanterçalışmasındaki ilk bulguların en fazla yüzde 20'nin yani 5'te birinin  özel   okula   dönüşebilir nitelikte olduğunu gösterdiğini, son  çalışmalarında  da benzer  sonuçlar  elde ettiklerini belirtti.

Dönüşme  kabiliyetine haiz olan herkesin illa  özel   okula  da  dönüşmeyi  istemediğinin  altını  çizen Avcı, mevcut  dershanelerin  5'te birinin,  özel   okula   dönüşmeye uygun olduğunü düşündüklerini ifade etti.

Nihai  kararın   işletme  sahiplerine ait olduğunu vurgulayan Avcı,  özel  olmak istemeyenlerin etüt  eğitimmerkezi , anaokulu,  farklı  bir kurs veya açık lise seçeneklerinden  kararlarını  vereceğini dile getirdi.

Özel   okula   dönüşmek  için geçici bir süre  özel   okul  açma  kriterlerini  esneteceklerine işaret eden Avcı, bukriterle  özel   okula   dönüşmek  isteyenlerin sayısının artabileceğini kaydetti.

Dershanelerin   dönüşemediği  takdirde 2015'te de açık lise olarak faaliyet  gösterip  gösteremeyeceklerine ilişkin  soruyu  da Avcı, "Zaten 2015 Eylül'ünden itibaren dönüşmeye   başlayacaklar .2014-2015  eğitimöğretim  yılında dönüşebilenlere   farklı   teşvikler  uygulanacak" diye  yanıtladı .

Bakan Avcı'nın tüm  dershanelerden , Eylül 2015'ten itibaren kendilerine  sunulan seçeneklere  kararvermelerini  ve  dönüşmek  için gerekli düzenlemeyi  yapmalarını  beklediklerini kaydetti.

Avcı,  program  öncesi de bir gazetecinin,  dershanelerin  envanter  çalışmasının  tamamlanıp tamamlanmadığına  sorusuna , "Bir iki tane eksiğimiz kaldı. Seçenekleri olabildiğince çoğaltmayaçalışıyoruz. Dolayısıyla sahada  yapılan   araştırmalarda  hangi  dershane   fiziki  altyapı olarak hangi  kurumadönüşebilirle  ilgili hem kendi önerileri var hem de bizim  tespitlerimiz  var. Bunları  paylaşıyoruz . Bir  haftaiçerisinde  tamamlanmış olur"  yanıtını  verdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.