Bakan, Yönetici Atama Yönetmeliğinin Verdiği Mesajı İyi Okumalıdır

Bakan, Yönetici Atama Yönetmeliğinin Verdiği Mesajı İyi Okumalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan sorunların kaynağını yönetici atama yönetmeliği ortaya çıkarmıştır. Aslında yönetmeliği kaleme alan bürokratlara teşekkür etmek gerekir. Bizim bir yılı aşkın süredir dile getirmeye çalıştığımız sorunu bir çırpıda anlattılar. İşe nereden başlanması gerektiğini öğrenme fırsatı doğmuştur. Bakan, yönetici atama yönetmeliğinin verdiği mesajı iyi okumalıdır” dedi.

 Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesi'nin il divan toplantısında konuşan Çakırcı, her fırsatta Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının eğitimci olması gerektiğini söylediklerini ifade ederek, bu hususu defalarca dile getirdikleri halde yeteri kadar anlaşılamadıklarını ancak eğitimci olmayan bürokratların, icraatıyla bunu gözler önüne serdiğini kaydetti.

Bu İşi Yapamayacaklarını Gösterdiler
Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bürokratların, hazırladıkları yönetici atama yönetmeliğiyle bu işin üstesinden gelemeyeceklerini açık bir şekilde gösterdiklerini vurgulayan Çakırcı, “Ne kadar uğraştıysak sorunu anlatamadık. Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan sorunların kaynağını yönetici atama yönetmeliği ortaya çıkarmıştır. Aslında yönetmeliği kaleme alan bürokratlara teşekkür etmek gerekir. Bizim bir yılı aşkın süredir dile getirmeye çalıştığımız sorunu bir çırpıda anlattılar. İşe nereden başlanması gerektiğini öğrenme fırsatı doğmuştur. Bakan, yönetici atama yönetmeliğinin verdiği mesajı iyi okumalı ve gereğini yapmalıdır. Çıkarılan bu yönetmeliğin uygulanma şansı yok. Umarım öğretmen atama ve yer değiştirme, norm kadro, görevde yükselme ve unvan değişikliği, öğretmen dışı personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliği gibi acilen el atılması gereken yönetmeliklerde aynı durum yaşanmaz. Bu işin nasıl yapılması gerektiğini değil de nasıl yapılmaması gerektiğini öğrettikleri için yönetici atama yönetmeliğini kaleme alan çokbilmişlere kızmak değil, tam aksine teşekkür etmek lazım” şeklinde konuştu.
 
Eylem Belli Bir Süreyle Sınırlı Değil
Kamuda kılık-kıyafet serbestliğine ilişkin sivil itaatsizlik eylemi ile ilgili bilgi veren Çakırcı, kılık-kıyafet yönetmeliğinin Şapka Kanunu gibi fiilen uygulanmayan bir yönetmelik haline geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti: “Biz sendika olarak konuyla ilgili düzenleme yapılıncaya kadar eylemimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Eylemin belli bir süreyle sınırlı olduğu yönündeki söylentilere itibar etmeyiniz. Bu eylem süresiz bir eylemdir. Biz 10 milyon imza hedeflerken, sizler ‘10 milyon imza yetmez' dediniz, 12 milyon 300 bin imza ile kampanyayı taçlandırdınız. Şimdi de başlattığımız sivil itaatsizlik eylemine tam destek var. Bu davaya sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Sizler üzerinize düşeni fazlası ile yaptınız, yapıyorsunuz. Bundan sonra da kadınlara yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”
 
Sorunların Farkındayız ve Çözümü İçin Mücadele Ediyoruz
Sorulan sorular üzerine, yakın bir zamanda yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin yayınlanmasını beklediklerini kaydeden Ramazan Çakırcı, “Geçen yıl tüm uğraşlarımıza rağmen öğretmene ek ödeme alamadık. Sözleşmeli iken KPSS puanıyla kadroya geçen öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri devam ediyor. Genel idare ve yardımcı hizmetler sınıflarındaki personelin atama ve yer değiştirmesine ilişkin düzenlemenin yapılması lazım. Yatılı okullarda çalışan öğretmenlerimizin belletmenlik ücretlerine ilişkin sorunlar var. Görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin problemlerimiz var. Camia olarak birçok sorunumuzun varlığının farkındayız. Sendika olarak bu sorunların çözülmesi yönünde mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.