Denetmen Töhmete Girmesin Diye, Öğretmen Zahmete Sokuldu

Denetmen Töhmete Girmesin Diye, Öğretmen Zahmete Sokuldu

Denetmen Töhmete Girmesin Diye, Öğretmen Zahmete Sokuldu

 Yalova’da bir okulda yürütülen soruşturmada üretilen dedikodu yüzünden müfettişler töhmete girmesin diye suçsuzluğu tespit edilen öğretmen zahmete sokuldu.

 

Yalova Milli Piyango İlköğretim Okulu ve İş Okulu’nda yürütülen soruşturmada soruşturma konusu dışında olan öğretmenle ilgili oynanan piyangodan öğretmene kâbus çıktı. 2011 yılında söz konusu okulda okul idarecileri ve öğretmenler arasında yaşanan problemler üzerine soruşturma başlamış. Kadrosu İş Okulunda olan ama Öğretmenevi Müdür Vekili olarak çalışan Fatih Olgun’un soruşturma devam ederken öğretmenevi müdür vekilliği görevinin bitip kadrosunun bulunduğu okula geri dönmesi başına bela oldu. Okulda soruşturma sürerken okul hakkında Yalova basınına haberler yansımasının soruşturma kapsamı dışında olan Fatih Olgun’a fatura edilmesi için üretilen dedikodu öğretmenin kâbusu oldu.

 

Denetmenler Öğretmenin Suçsuzluğunu Tespit Etti

 

Yürütülen soruşturma raporunun değerlendirme kısmında adı geçen öğretmenin suçsuzluğu kanıtlanmış. Raporda: “AKKENT Gazetesi’nin 09.03.2011 Çarşamba günü yayınlanan yazı ile ilgili, yazıyı yazan Burhan Kazmalı ile yapılan sözlü görüşmede, yazıyı her hangi birinin etkisi ile yazmadığını, kendi tespitleri ile yazdığını beyan ettiğinden Fatih Oğlun hakkında ileri sürülen suçlamanın asılsız olduğu ortaya çıkmaktadır. Aynı yazar 16.03.2011 tarihli yazısında da anlaşılacağı üzere, yazının Fatih Olgun’un isteği üzerine yazılmadığı anlaşılmaktadır. Fatih Olgun’un Milli Eğitimi ayağa kaldırması söz konusu değildir. Okulun huzurunu bozduğuna tanıklık yapan kişiye rastlanmamıştır. Suçlamaların Dayanağı yoktur.” Denilmiş.

 

Dedikodu, Suçsuz Öğretmenin Başına Bela Oldu

 

Aynı denetmen raporunda “Şikayetçi Ercan Yiğit ve gayri resmi çevreler, bize ve değişik makamlara soruşturmacıların peşin hükümle okula geldikleri, buradaki idarecileri görevden alacakları, bunların yerine idareci olarak Fatih Olgun’un getirileceği dedikodusunu yaymışlardı. Fatih Olgun’un bu okulda her hangi bir idari göreve getirilmesi, kamuoyunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müfettişlerimizi töhmet altında bırakacaktır.” Denilerek getirilen “Bu düşünce ile Fatih Olgun’a Milli Piyango İlköğretim Okulu ve İş Okulu’nda idari görev verilmemesi” şeklinde not düşülmesi aradan iki yıl geçmesine rağmen öğretmenin karşısına çıktı ve adeta kâbusu oldu.

 

Öğretmenin İdarecilik Talebi Ret Edildi

2011 yılında kadrosunun bulunduğu okulda yapılan soruşturmayla ilgisinin olmadığı bizzat denetmenlerce kanıtlanan öğretmen hakkında denetmenler töhmet altında kalmasın diye Eğitim Denetmenleri Başkanı Hasan Balkar imzalı düşülen not, kurum müdürlüğü münhal olan okula yöneticilik görevi talebinde bulunan öğretmenin karşısına çıktı. Dedikodu yüzünden müfettişler töhmete girmesin diye suçsuzluğu tespit edilen öğretmen zahmete sokuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.