Dinçer'e Sordu : 'Bu Müdür Neden Ayrıldı?'

Dinçer'e Sordu : 'Bu Müdür Neden Ayrıldı?'

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Dinçer'e Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünü sordu

 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kapsamlı bir çalışmaya dayanmaksızın, "ben yaptım oldu" mantığıyla uygulamaya konulan 4+4+4 sisteminin ortaya çıkardığı sorunların nasıl çözümleneceği tartışmalarının yapıldığı bir ortamda, Konya gibi büyük bir ilde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir makam, okulların tam açılmasına yakın bir zamanda boş durumda bırakıldığını belireterek, Meclise som önergesi verdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması Kalaycı, önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Milli Eğitim Bakanının Karamanlı, Bakan Yardımcısının da Konyalı, olması, bu durumu daha da hazin hale getirmektedir. Konya'ya yazık edilmektedir. Bilindiği gibi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 11 Ocak 2012 tarihinde görevlendirme yolu ile bir atama yapılmış, ilgilinin bu görevi beğenmemesi üzerine, 31 Ocak 2012 tarihinde yine görevlendirme yolu ile Şerafettin Turan getirilmiştir. Ancak Şerafettin Turan da rahatsızlığı gerekçesiyle görevden ayrılma talebinde bulunmuştur.

 

Kısa zamanda yaptığı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini ve sevgisini kazanan İl Milli Eğitim Müdürünün Konya'dan ayrılışı konusunda tatminkar bir açıklama yapılmaması tepkilere neden olmuştur. Bazı isteklerinin yerine getirilmediği, bazı siyasilerin ve yandaş sendikanın taleplerini yapmadığı, hatta bazı yönetici görevlerde yaptığı değişikliklerin partive yandaş sendika çevrelerini rahatsız ettiği gibi yorum ve değerlendirmeler de yapılmaktadır.

 

1) Konya İl Milli Eğitim Müdürü, 7 ay gibi kısa bir süre sonra neden görevden ayrılma talebinde bulunmuştur? Rahatsızlığı görevini yapmaya engel midir?

 

2) Şerafettin Turan'ın gerçek rahatsızlığı, AKP'li teşkilatların, siyasilerin ve yandaş sendikanın baskıları mıdır? Yönetici ve öğretmen atamalarında partiden ve yandaş sendikadan yapılan baskı ve telkinler olmuş mudur? Bu konuda tarafınıza iletilen bir şikayet, telkin ya da talep var mıdır?

 

3) Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne en kısa zamanda atama yapılacak mıdır? Bu süreçte yaşanan ve yaşanacak sorunların sorumlusu kim olacaktır?

 

4) Yönetici görevlere neden asaleten atama yapılmamaktadır? Emir eri gibi kullanma amacıyla görevlendirme yolu ile atamalar yapıldığı algısı doğru mudur?"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.