EBS’ nin sınavlı atamalara öncelik ısrarı!

EBS’ nin sınavlı atamalara öncelik ısrarı!

“Sınav esasına dayalı şube müdürü atamalarının Müsteşar Yusuf TEKİN’e acilen yapılması gerektiğini belirten EBS yöneticileri, daha sonra taşra rotasyonunun yapılmasını talep etmektedirler. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, Sayın AVCI ile geçen ay yaptığı görüşmede de ilk atamalardan sonra rotasyon yapılması gerektiğini belirtmişti.”

 EBS yöneticileri ile yeni Müsteşar Yusuf TEKİN bir araya geldi. Hayırlı olsun ziyaretinde bulunan EBS yöneticileri, MEB in sorunları ile ilgili bir rapor sundular. Raporda taşra yöneticilerinin rotasyonu ile ilgili taleplerde gündeme geldi. Mayıs ayı içerisinde Memur sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sayın AVCI ile yaptığı görüşmede de bu konu gündeme gelmişti. EBS ısrar ile şube müdürlüğüne sınavlı atamalar yapıldıktan sonra taşra rotasyonunun uygulanmasını istiyor. Henüz yönetmeliği bile hazır olmayan sınav esaslı şube müdürü atamaları için öncelik istemek, taşra  rotasyonunun  bir sene daha askıda kalması anlamına gelmektedir. Bu talebin bir başka tarafında yer alan hali hazırdaki yöneticiler ise rotasyondan önce ilk atama istememektedirler. Önce münhal kadroları doldurup sonra rotasyon uygulamak, şube müdürleri için zorunlu  yer değiştirmeler de sıkıntı yaratacaktır.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU’nun, Sayın AVCI ile yaptığı görüşmede taşra rotasyonunun ilk atamalardan sonra yapılması gerektiğini söylediği açıklamaları;

"İl milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin çalışma sürelerine bağlı yer değiştirmelerine ilişkin düzenlemelerin hâlâ gerçekleştirilmemiş olmasının, ilgili personelin belirsizlikten dolayı çalışma performansının düşmesine ve müşterek çalışma ortamının tesis edilememesine neden olduğunu vurgulayan Gündoğdu, Mevcut kadrolarda binin üzerinde münhal yer bulunduğunu, rotasyona girmeden ilk atama yapılması için yönetmeliğin sınav esaslı olacak şekilde değiştirilmesi ve sürecin başlatılarak ilk atamaların tamamlanması gerektiğini söyleyerek, “Rotasyon, ilk atamalardan sonra başlatılmalıdır” dedi.

EBS yönetiminin yeni Müsteşar Yusuf TEKİN ile yaptığı görüşmede, Müsteşarlık makamına sundukları rapordan bir bölüm;
“İl milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin çalışma sürelerine bağlı yer değiştirmelerine (rotasyon) ilişkin düzenlemelerin hâlâ gerçekleştirilmemiş olması, ilgili personelin belirsizlikten dolayı çalışma performansının düşmesine ve müşterek çalışma ortamının tesis edilememesine sebep olmaktadır. Geçen yıl, 4+4+4 yeni eğitim sistemine geçiş dolayısıyla ötelenen üst yöneticilerin rotasyonunun yaz aylarında yapılması, rotasyonla yer değiştirecek eğitim çalışanları açısından da önemlidir.  Sendika olarak, yönetmelik değişikliğinin bir an önce yapılmasını, sınav esaslı seçme kriterleri getirilmesini, ilk atamaların acilen yapılması için sürecin hızlandırılmasını ve daha sonra da rotasyonun uygulanmasını bekliyoruz.”
 
Hüseyin AKAY


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.