EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAMLESİ

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAMLESİ

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAMLESİ

 Milli Eğitim Bakanlığının ,Danıştay'ın iptal kararlarına rağmen, 2014 Yılında 1709 şube müdürü ataması yapmıştı. Salt mülakat puanına dayanarak yapılan atamalarda torpil iddiaları aylarca gündemden düşmemiş, binlerce aday mağdur olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurmuştu.

MEB, atamaların üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra mahkemelerden gelen iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarını bireysel kararlar olarak yorumlayıp tüm atamaları hukuka uygun olarak yenilemek yerine davayı açan kişiyi yeniden mülakata alarak barajı geçenlere tercih hakkı vermek yoluna gitti. Açık gösterilen yüz kadar, çoğu  dezavantajlı bölgelerimizde bulunan, kadroya 21-27 Ekim tarihlerinde atama yapılmış, 60 kadar aday şube müdürlüğü kadrosuna yerleşmişti. 
Eğitim-Bir-Sen, elinde geçerli mülakat ve yazılı puanı olmasına rağmen  21-27 Ekim tarihlerindeki atamada yüzlerce adaya tercih hakkı verilmemesi üzerine bakanlığa "Tüm adaylara tercih hakkı verilmelidir." konulu yazılı başvuru yapmıştı. (Başvurunun üzerinden 18 gün geçmesine rağmen Eğitim-Bir-Sen'in yazılı başvurusuna cevap verilmemiştir.)
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif SELVİ, MEB Şube Müdürlüğü Mağdurlarına yönelik yaptığı açıklamada: bakanlığa yazdıkları yazının takipçisi olduklarını söyledi.
Yazılı ve sözlüsü 70 in üzerinde olan herkes 21/27 ekim tarihlerindeki atamalarda tercih hakkı olduğunu ve tercih hakkı verilmediği için dava açma hakkının da bulunduğunu belirtti. Eğer bakanlık tüm münhal şube müdürü kadrolarına herkesi kapsayan bir atama yapmazsa dava açacaklarını ifade eden Latif SELVİ, mağdurların Eğitim-Bir-Sen Resmi İnternet Sayfalarında bulunan dilekçe örneği ile bireysel başvurularını yapmasını da tavsiye etti. 
MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MAĞDURLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.