Eğitim İş, yönetici görevlendirme kılavuzuna dava açtı

Eğitim İş, yönetici görevlendirme kılavuzuna dava açtı

Eğitim İş, MEB yönetici görevlendirme kılavuzuna dava açtı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 2016 Yılına İlişkin Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu'nu yayınlamıştı.

Bu kılavuzda göze çarpan husus kılavuzun 2.12 maddesinde yer alan;

"Görev süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri, Yönetmelikteki şartları taşımaları kaydıyla eğitim kurumu müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile aynı veya farklı eğitim kurumlarına dört yıl süreyle uzatılabilecektir." hükmüdür.

Bu hüküm ile Müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı olmak için başvuran ve sınava giren yönetici adaylarının bu suretle ortaya koydukları çaba ve emek boşuna olacaktır. Mevcut yöneticilerin görev sürelerinin bu şekilde uzatılması ile yeni yönetici kadroları açılması mümkün olmayacak ve yönetici olmak mevcut yöneticilerin tekeline bırakılacaktır.

Kılavuzun bu hükmünün iptali için Eğitim İş Danıştay'a dava açtı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.