Eğitim Yöneticisi Normları Artacak

Eğitim Yöneticisi Normları Artacak

TAŞRA'DA EĞİTİM YÖNETİCİSİ NORMLARI ARTACAK!


“Büyük şehir yasasının Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanması ile birlikte 26 yeni ilçe oluşturuldu. Yeni ilçelerin kurulması, şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü normlarının artması anlamına gelmektedir.


Cumhurbaşkanlığına sunulan büyük şehir yasasının onaylanması ile birlikte taşra teşkilatı eğitim yöneticileri normlarında değişiklik olacak. Yasa ile 13 büyük şehir ve 26 yeni ilçe oluşturuluyor. Buna paralel olarak münhal şube müdürü sayısı 70 kadar artacak. Haziran ayında MEB'e tahsis edilen 950 yeni şube müdürü kadrosundan, 26 yeni ilçeye şube müdürü kadrosu ihdas edilecek. Son yapılan kadro ihdasları ile birlikte şube müdürü normları toplam 2945'e yükseldi. Ayrıca, İlçe milli eğitim müdürü toplam normu 892 iken 26 artarak 918'e ulaşacak.


Büyük şehirlerde yakın bir zamanda, 26 ilçe milli eğitim müdürü ve 70'e yakın şube müdürü görevlendirilecek. İşte yönetici görevlendirilecek ilçeler; Aydın'da Efeler; Balıkesir'de Karesi, Altı eylül; Denizli'de Merkez efendi; Hatay'da Antakya, Defne, Arsuz, Payas, Manisa'da Şehzadeler, Yunusemre; Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Önikişubat; Mardin'de Artuklu; Muğla'da Menteşe, Seydikemer; Tekirdağ'da Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene; Trabzon'da Ortahisar; Şanlıurfa'da Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü; Van'da Tuşba ve İpekyolu, Zonguldak'ta Kozlu ve Kilimli ilçeleri…
Haziran ayı içerisinde MEB' tahsis edilen 950 şube müdürü kadrosunun dağılımının önündeki son engelde kaldırılmış oldu. Yeni ilçeler kurulmadan önce yapılacak şube müdürü norm dağılımı sıkıntı yaratacaktı.


“Kurucu ilçe milli eğitim müdürü görevlendirilecek”


Yeni ilçe olan 26 ilçeye, kurucu ilçe milli eğitim müdürü görevlendirilecek. Görevlendirme yapılacak ilçelere baktığımızda merkezi ilçeler olduğunu görüyoruz. Her ne kadar bakanlık kadrolu ilçe müdürü atama yetkisini elinde bulundurulsa da umarım rotasyondan önce bu kadrolara atama yapmaz. Sayın Bakanımızın açıklamasından sonra rotasyon uygulanması kesinleşti gibi! Yaz aylarına kadar bu ilçelere kurucu müdür ve şube müdürü görevlendirmek yeterli olacaktır, diye düşünüyorum.


“Karşıdakinin anladığı kadarız”


Geçen günlerde ilçe müdürlerinin maaşları ile ilgili parametreleri yazarken, dip not olarak kıyaslama yapmadığımı özellikle belirtmiştim. Kırmızı renk ile de dipnot düşmüştüm. Buna rağmen şube müdürü/ilçe milli eğitim müdürü kıyaslamasının doğru olmadığını belirten tepkiler aldım. Anlatmak istediğim görevde yükselirken hiçbir kadroda olmadığı şekilde mali haklarda bir artış olmamaktadır. Okul müdürü/müdür yardımcısı, il müdürü/il müdür yardımcısı, şube müdürü/ il müdür yardımcısı, okul müdürü/ilçe milli eğitim müdürü görevleri arasında geçiş olduğunda maaş parametreleri değişmektedir. Yani üst göreve geçenlerin maaşı artmaktadır.
Biz ne yazarsak yazalım hani Mevlana'nın dediği gibi karşıdakinin anladığı kadarız!
Davut ÇALIŞKAN
Ueyder Başkan Yardımcısı


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.