Eğitimbirsen mülakatlar konusunda neden susuyor

Eğitimbirsen mülakatlar konusunda neden susuyor

Eğitimbirsen mülakatlar konusunda neden susuyor.. Eğitimbirsen'in mülakatlarda 200 - 300 fazladan müdür ataması yaptırma adına haksızlık ve adaletsizliğe göz yumarak kendi ilkelerinden ve misyonundan taviz vermemesi gerekir.

  Yönetici atama sürecinde iller mülakat sonuçlarını tek tek açıklıyor. Mülakat sonuçlarına sendikal bazda göz attığımız zaman Eğitimbirsen üyeleri dışında mülakata giren eğitimcilerin yöneticilik yapma kabiliyetlerinin olmadıkları yönünde illerin puan verdiği gözlemleniyor.  

 Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan mülakatlarda Eğitimbirsen üyeleri dışında kalan eğitimcilerin genel kültür ve mevzuat konusunda yetersiz olduğuna karar verilmiştir. 

 Balıkesirde geçici görevlendirme ile çalışan şube müdürü kendisine 100 tam puan alarak daha önce gündeme gelen geçici görevlendirme şube müdürlerine verilen tepkileri önemsemediğini göstermiştir. 

 Ülke genelinde yapılan mülakatlarda sadece Eğitimbirsen üyelerine 100 tam puan ve yüksek puanlar verilmektedir.  Ülke genelinde durum böyle olunca diğer adayları mülakata çağırmak gereksizdir ve iş yükünü artırır.

 Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge ile yönetici mülakatlarına Eğitimbirsen üyeleri ve geçici şube müdürü dışındakilerin davet edilmeyeceğini açıklamalıdır. 

İl müdürlüklerinin yapmış olduğu mülakatlarda bu sendikadan olmayan adayların 100 - 95 gibi puanları alma şansı yoktur. Bakanlık illerin iş yükünü hafifletmek adına mülakata sadece Eğitimbirsen üyelerini almalıdır. Diğer adaylarda saatlerce mülakat için İl Müdürlüklerinde bekleyip boşuna ümitlenmemelidir. 

 EĞİTİMBİRSEN'İN TORPİLE İHTİYACI YOKTUR

İki gündür ısrarla yazıyoruz....

 250 bin kişilik Eğitimbirsen camiasının ülke genelinde yapılacak yönetici atamalarında 300 - 500 torpilli atamaya asla ihtiyacı yoktur. Bu sayı Eğitimbirsen'in % 1 bile tekabül etmemektedir. 

Eğitimbirsen'in rahmetle andığımız kurucu genel başkanı Mehmet Akif İNAN'ın bu sendikayı kurarken temel felfesini şu sözlerinden anlayabiliriz. 

 " Onurlu , şerefli ve namuslu insanlar sendikamıza üye olmalıdır" 

 Eğitimbirsen'e yönetici atama mülakatlarında yüksek puan almak için son birkaç içerisinde üye olup mülakata girip yüksek puan alan adayları gördükçe , Merhum Akif İNAN'ın sözleri daha da anlam kazanıyor.

Eğitimbirsen Genel Merkezinin , Yönetici atamaları ve mülakat konusunda asla sessiz kalmaması gerekiyor. 

 Eğitimbirsen'in , günlük menfaatler ve küçük hesaplar yüzünden kendi tabanının büyük bir kısmının dahi rahatsızlık duyduğu bu mülakatlara itiraz ederek haksızlığa tepki koyması ve ilkeli davranması gerekir. 


 Yönetici atama mülakatlarında Eğitimbirsen üyelerinin büyük bir kısmı zaten başarılı olacaktır. Çünkü sınav puanları ortalamasında Eğitimbirsen üyelerinin puanları diğer sendikaların üstündedir. 

 3-5 geçici görevlendirme şube müdürü ve birkaç yönetim kurulu üyesinin eş , dost torpillerine ve küçük hesaplarına alet edilemeyecek kadar büyük bir dava ve misyonun temsilcisidir Eğitimbirsen...

İller genelinde mülakat listesine baktığımız zaman yüksek puan alan adayların Eğitimbirsen içerisinden şube yöneticileri ve onların yakınlarının ön planda olduğunu gözlemliyoruz.

 Bu mülakatlarda iktidar içinde iktidar çatışmalarının yaşanması uzun vade de sendikaya zarar verir. 

Şimdi sizlere Balıkesir ilinde yapılan mülakat sonuçlarını açıklamayalım ve takdiri kamuoyuna bırakalım...

 * Şu anda Şube Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Tunç 100 tam puan almıştır. 

 * Ayvalık'ta görev yapan M.H. Eğitim-Bir-Sen üyesidir ve 100 tam puan almıştır. 

 * Eğitim-Bir-Sen üyesi M.Ç. 100 puan alan başka bir müdür adayıdır. 

 * 100 puan almayı başaran M.A. yine Eğitim-Bir-Sen üyesidir. 

 * Edremit'ten M.Y. sözlü sınavda 100 almıştır ve Eğitim-Bir-Sen üyesidir. 

 * Şube Müdürü Hüseyin Aşık aynı binada çalışan mesai arkadaşları tarafından yapılan sözlü sınavından 98.8 almıştır. 

 * Burhaniye'den E.A. ve A.K. yazılı sınavda 70 alarak sınavı zor geçmelerine rağmen sözlüden 89 ve 94 alarak ortalamalarını yükseltmiş Eğitim-Bir-Sen üyeleridir. 

 * Erdek'te görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesi A.Ö. yazılı sınavdan 73 almasına rağmen sözlüden 98.2 almayı başarmıştır. 

 * İvrindi'den Eğitim-Bir-Sen üyesi F.İ. 79 olan yazılı notunu çok çalışarak 98'e yükseltmiştir. 

 * Gönen'de görev yapan H.K. yazılıdan 70, sözlü sınavdan 99.6 almıştır. 

 * Dursunbey'de görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesi İ.Ö. 77 olan notunu sözlü sınavda 91'e yükseltmiştir. 

 * Erdek'ten M.E. 77 olan notunu, Sındırgı'dan M.O. 78 olan notunu çok çalışarak 97 ve 99.2'ye yükselten Eğitim-Bir-Sen üyeleridir. 

 * Ayvalık'tan Eğitim-Bir-Sen üyesi M.K. 75 olan notunu 90'a yükseltmiştir. Gönen'den Eğitim-Bir-Sen üyesi V.Ç. 77 olan notunu 95.8'e yükseltmiştir. 

 * Gömeç'ten L.K. 76 olan notunu 93'e yükseltmiştir ve Eğitim-Bir-Sen üyesidir. 

 * Eğitim-Bir-Sen üyesi H.P. 79 olan notunu 93.6'ya yükseltmiştir. 

 * 73 olan notunu 86.8'e yükselten L.M. Eğitim-Bir-Sen üyesidir. 

 * Eğitim-Bir-Sen üyesi S.K.'nın sözlüden 95.4 almıştır...

Sonuç olarak ; Eğitimbirsen'in ülke genelinde 200 - 300 arası fazladan kendi üyesinin atamasının yapılması adına kendi ilkesinden ve misyonundan ödün vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğitimbirsen 3-5 tane kurucu müdürlük görevlendirmesi ve 200 - 300 okul müdürünün torpilli atamasına feda edilmeyecek kadar büyük bir davanın ismidir. Eğitimbirsen genel merkezinin ülke genelinde yaşanan mülakat rezaletine karşı bir duruş göstermesi gerekir. Bu duruşu göstermeyecek ve susmak unutmaktır felsefesini benimseyecekse bir daha adalet konusunda ebediyen susması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.