Eski İl Müdürü, Liseye Öğretmen Oldu

Eski İl Müdürü, Liseye Öğretmen Oldu

Antalya’da 2002- 2005 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adnan Menderes Bulut, yönetici değerlendirme puanlamasında 75 puanın altında kaldı, bir liseye fizik öğretmeni olarak atandı.

 Antalya’da 2002- 2005 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde de bulunan ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adnan Menderes Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici Değerlendirme Puanlamasında 75 puanın altında altında kaldı. Öğretmen, okul aile birliği ve öğrencilerin 40, ilçe milli eğitim ve şube müdürlerinin de 60 puan üzerinden değerlendirdiği sistemde 75 puan ve üzeri alan okul müdürleri görevlerine devam edebilirken, Bulut barajın altında kaldı.

İlişik kesmedi
Yeterli puanı alamayan Menderes Bulut, 28 Ağustos tarihi itibariyle Kepez Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi’ne fizik öğretmeni olarak atandı. Atama yazısını o tarihte Antalya Valisi Sebahattin Öztürk imzalarken bir dönem Antalya’da Milli Eğitim’in başında olan okul müdürü Bulut henüz ilişiğini kesip atandığı okulda görevine başlamadı.

Okulunda istenseydi 75 puan alırdı
Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçe, "Kişi bazında konuşmak istemem ama bu durumda olan arkadaşlar, görev yaptıkları okulda devam etmesi istenseydi 75 puan alırdı. Bu halde o okullarda durmalarının da bir anlamı yok" diye konuştu. Gökçe, ayrıca yasa ve mevzuat kapsamında 75 puan altı alan bir idarecinin görevine devam etmesinin de mümkün olmayacağını açıkladı.

Müdür atamaları devam ediyor
Şube başkanı Gökçe, Antalya’da MEB Yönetici Değerlendirme Puanlamasına göre atamaların da başladığını belirterek, aynı görev yerinde devam etmek isteyen ve 75 puan üstü alan okul müdürlerini kapsayan 1’inci atama döneminin tamamlandığını belirtti. Antalya Valiliği’nden geçen hafta içinde ikinci atamaların yapıldığını anlatan Gökçe, boş olan okul müdürlükleri için tercih eden öğretmenler arasında yapılacak mülakatlarla devam ettiğini söyledi.

Kanuna aykırı davranmaktan cezası var
Makam odasından öğretmenler odasına henüz dönmeyen Bulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde Eğitim-Sen Antalya eski şube yönetim kurulu üyesi öğretmen Oğuz Erarslan’ın başka bir okula atanmasında kanuna aykırı davranıldığı gerekçesiyle açılan davada 6 ay hapis cezası almıştı. ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla açılan davada Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada cezanın 5 yıl denetim süresine tabi tutularak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.