Görev Süreleri Aynı Eğitim Kurumunda Uzatılmayan Yöneticilerin İzlemesi Gereken Yol

Görev Süreleri Aynı Eğitim Kurumunda Uzatılmayan Yöneticilerin İzlemesi Gereken Yol

Görev Süreleri Aynı Eğitim Kurumunda Uzatılmayan Yöneticilerin İzlemesi Gereken Yol

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirme Kılavuzuna göre müdürlük görev süresinin aynı eğitim kurumunda uzatılması süreci, 21 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihleri arasında tamamlanacaktır.

 

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Müdürlük görev süresinin görev yapılmakta olunan eğitim kurumunda uzatılması” başlıklı 16’ncı maddesi hükmüne göre dört yıllık görev süresi sona eren müdürlerden halen görev yapmakta oldukları eğitim kurumundaki görevlerinin uzatılması için başvuruda bulunanların görev süreleri, Yönetmelik ekinde yer alan (Ek-1) Form üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 75 ve daha üstü puan almaları halinde, il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile uzatılacaktır.

 

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirme Kılavuzuna göre ise müdürlükte dört yıllık görev süresini dolduranlar, görev sürelerinin uzatılmaması isteğinden bulunup bulunmadıklarına bakılmaksızın Ek-1 Formu üzerinden değerlendirileceklerdir. Nitekim Bakanlık söz konusu değerlendirmeleri tamamlanmış bulunmaktadır.

 

Yönetmeliğe göre görev süresi sona eren müdürlerin aynı kurumdaki görevlerinin uzatılması sürecinde Ek-1 Formunda elde edilen puanın tek belirleyici olduğu açıktır. Söz konusu formda ise üçü eğitim kurumu dışından dördü eğitim kurumu içerisinden olmak üzere yedi ayrı değerlendirme yapıldığı görülmektedir.

 

Ek-1 Formu üzerinden yapılan değerlendirmede 75 puan altında kalarak görev süreleri halen görev yaptıkları eğitim kurumlarında uzatılmayanlar, bu işleme karşı itirazda bulunabilirler.

 

Her ne kadar, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmelikte, müdürlük görev süresinin görev yapılmakta olan eğitim kurumunda uzatılması sürecine münhasıran bir itiraz yolu bulunmamakta ise de özü itibariyle bir idari işlem olan “Ek-1 Formu üzerinden yapılan değerlendirmede 75 puan altında bulunmakla görev süresinin görev yapılmakta olan eğitim kurumunda uzatılmaması” işlemine karşı itiraz ve de dava hakkı mevcuttur.

 

Ek-1 Formu üzerinden yapılan değerlendirmede 75 puan altında puan almakla, müdürlük görev süresinin görev yapılmakta olan eğitim kurumunda uzatılması sürecine başvuramayan ve de görev süreleri uzatılmayan adaylar, öncelikle 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde haklarında düzenlenen “Ek-1 Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri İçin Değerlendirme Formu”nun bir örneğinin kendilerine verilmesini talep etmeli; ancak her halükarda Ek-1 Formu üzerinden yapılan değerlendirmede 75 puan altında aldıklarını öğrendikleri tarihten itibaren (en geç dava açma süresi içinde) Valiliğe itirazda bulunmalıdırlar.

 

Söz konusu itirazlarında haklarında somut bilgi ve belgeye dayalı olmayan tüm değerlendirmelerin geçersiz sayılması gerektiği ve de kendilerine özel sair itiraz sebepleri ileri sürülerek Ek-1 Formu Değerlendirilmesine istinaden görev süresinin halen görev yapılan eğitim kurumunda uzatılmaması işleminin iptaline karar verilmesi talep edilecektir.

 

 

 

(Örnek Bilgi Edinme Başvurusu İçin Tıklayınız)

 

(Örnek İtiraz Dilekçesi İçin Tıklayınız)

 

 


EĞİTİM-BİR-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.