Görev süresi dolmayan veya yeniden görevlendirilen müdürlerin başvuru hakkı var mı?

Görev süresi dolmayan veya yeniden görevlendirilen müdürlerin başvuru hakkı var mı?

Görev süresi dolmayan veya yeniden görevlendirilen müdürlere geçen yıl tekrar başvuru hakkı tanınmıştı. Ancak bu yıl bazı illerde başvuru hakkı tanınmıyor.Görev süresi dolmayan veya yeniden görevlendirilen müdürler başvuru hakkı var mı?

 Yönetici atama ve görevlendirme süreci hızla devam ediyor. Ancak devam ederken de yaşanan sıkıntılar bir türlü bitmiyor.  4 yıllık görev süresi dolan müdürlerin yeniden değerlendirme süreci tamamlandı. Şimdi yeniden ve ilk defa müdür olmak isteyenlerin müracaatları alınıyor.

2014 yılından itibaren uygulanmakta olan yönetici görevlendirme yönetmeliği ne yazık ki tam anlamıyla bir türlü doğru uygulanamıyor. Geçen yıl var olan bir uygulama  bu yıl uygulanmıyor. Görev süresi dolmayan veya yeniden görevlendirilen müdürlere geçen yıl tekrar başvuru hakkı tanınmıştı. Ancak bu yıl bazı illerde başvuru hakkı tanınmıyor. Gerekçe olarak da bakanlık tarafından gönderilen iki satırlık görüş yazısı gösteriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığında ne yazık ki bu tür durumlara sık rastlar olduk. Kanun ve yönetmelikte yer alan bir konunun tam aksi durum görüş yazısı gibi bir yazıyla yapılabiliyor. Müracaatları kabul etmeyen İl ve ilçe müdürlükleri ve ya bakanlık şu iki önemli noktayı gözden kaçırıyorlar:
Sınavla yönetici atama süreci başladığından beri mevcut müdürlerin tekrar sınava girerek başka bir kuruma müdür olmalarına müsaade edilmiştir. Siz zaten müdürsünüz diyerek sınava giriş hakları elinden alınmamıştır. Kadrolu ve sınav sonucu yapılan atamalar bugünkü görevlendirme sürecinden daha önemli olmasına rağmen böyle bir engel konulmayıp; bugün engellenmesi doğru bir uygulama değildir.
Geçen yıl şu an yürürlükte olan yönetmelikle mevcut müdürlerin başvurusu alınmıştır. Siz zaten müdürsünüz denilerek engellenmemiştir. Yönetmelikte hiçbir  değişiklik olmamasına rağmen bu uygulamadaki değişiklik hangi kanun veya yönetmeliğe göre yapılmaktadır.
Geçen yıl bir defalık yapılan bir uygulamaydı diye gelecek cevaba binaen:  Eğer yönetmelik buna izin vermiyorsa hiçbir değişiklik yapılmadan bir defalık uygulanması 2014 yönetici görevlendirmelerini geçersiz kılmaz mı?

Bakanlık acil olarak bu sorunu çözmelidir. Her yıl farklı farklı uygulamalarla yönetici görevlendirme süreci iyice çıkmaza sürüklenmemelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.