Görevde yükselme yönetmeliğinin değerlendirilmesi

Görevde yükselme yönetmeliğinin değerlendirilmesi

Görevde yükselme yönetmeliğinin değerlendirilmesi

 Görevde ki MEB taşra yöneticileri açısından Görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme yönetmeliğini değerlendirdiğimizde;(Üyelerimizden gelen mailler ile belirlediğimiz değerlendirme ve taleplerimiz)

1-Yer değiştirmelerde tercihlerde iki alt iki üst tercihin yapılması yerinde bir uygulama olmuştur. Daha önceki günlerde yayınlanan taslak taşra yöneticilerini endişeye sevk etmişti

2-İsteğe bağlı yer değiştirmelerin yönetmelikte yer almasını önemsiyoruz.

3-İsteğe bağlı yer değiştirmelerin Bakanlık internet sayfasında yayınlanması yerinde olmuştur.

Ancak;

1-Şube müdürü ilk atamaları rotasyondan sonra yapılmalıdır.

2-Taşra yöneticilerine bir alt görevi isteme tercihi de tanınmalıydı. İlçe müdürleri ve il müdür yardımcılarına şube müdürlüğüne geçiş imkanı sağlanmalıdır.

3-Yeniden atamanın olmaması bir eksikliktir. Daha önce taşra yöneticiliği görevinde bulunanlar tekrar bu görevlere dönebilmelidirler.

4-Hizmet bölgelerinde yapılan değişikliğin kriterleri açıklanmalıdır. İl/ilçelerin hizmet bölgeleri nasıl değiştirilmiştir? Birbirine yakın iller çok farklı bölgelerde değerlendirilmiştir. Aynı il içerisinde öğrenci sayısı kadar nüfusu olan ilçeler yine aynı hizmet bölgesinde değerlendirilmiştir!

5-Mazeret tayinlerinde “bakmakla yükümlü” ifadesi yer almalıydı. Mazeret tayinine anne, baba, kardeşin mazereti de dahil edilmelidir.

6-Performans ve yeterlilik değerlendirme formunda tezsiz yüksek lisans için puan verilmelidir. Değerlendirme formundaki puanlar yeniden gözden geçirilmelidir.

7-Şube müdürü üstü görevlere atanma ile ilgili şartlar konulmalıydı. Bu kadrolara şube müdürleri arasından atama yapılmalıdır.

8-Hizmet bölgelerinde çalışma süreleri tekrar değerlendirilmelidir.

Görevde yükselme, ilk atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinin bir mevzuatta toplanmasını kadar yönetmeliğin uygulanması da önemlidir. 22 Ağustos 2013 tarihinde yaşanan yer değiştirme depreminin bu sene Haziran 2014 yılında yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ayrıca, Haziran 2014 ayında yapılması planlanan zorunlu yer değiştirmelerden önce yukarıda belirttiğimiz sorunların çözülmesini talep ediyoruz.

UEYDER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.