Görevden Alınan Müdür Mülakattan Nasıl Yüksek Alır?

Görevden Alınan Müdür Mülakattan Nasıl Yüksek Alır?

Müdürlük mülakatları sona erdi. Sonuçları açıklandı. Fakat ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

 Yöneticilerin atama işlemlerinde mülakatların kullanılması skandal zinciri yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan müdürlük mülakatları ile ilgili hergün yeni bir iddia ortaya atılıyor. 

İlk başlarda bir çok bürokratın ve milletvekilinin bazı kişler için aracı olduğu, paralel yapının seçtiği kişileri müdür yapmak için çaba sarf ettiği gibi iddialarla kafalar karıştırılmış ve bir çok dedikodu ortalığı almıştı.

Bu günlerde konuşulan bir iddia ise pes dedirtiyor. İddiaya göre daha önce müdürlük görevi yapan ve müdürlükten atılan kişilerin mülakattan yüksek puanlar alarak tekrar müdür olmaları.

İddialar ne kadar doğru bilinmez ama akla gelen ilk soru nasıl oluyor da müdürlük görevinden atılan bir kişi müdürlük mülakatından yüksek alıyor?

Bu görevi gerçekten yürütebilecek, bulunduğu okul için yenilikler ortaya atacak işini dört dörtlük yapacak müdür adayları; bazılarının şahsi ihtiraslarının, bazılarının referanslarının bazılarının da parasının kurbanı mı oluyor?

Bizim ülkemizde mülakat denilince akla neden hiç objektiflik değil de neden hep bir kulis oluşturulduğ ve bu kulislerde mülakat öncesi bazı kişilerin isimlerinin konuşulduğu geliyor?

Benim aklıma daha bir çok soru geliyor? Milli Eğitim Bakanlığı için değil bu bütün kurumlar için geçerli. Ya mülakat yapılacak olan sınavlara son verilmeli ya da yapılacak mülakatların objektif mülakatlar olduğu herkese ispat edilmelidir. Bu soruların zihinlerden silinmesi ancak böyle mümkün olur.

Mebpersonel.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.