Görevlendirilen Müdürlerin %93'ü Eğitim Bir Sen'li

Görevlendirilen Müdürlerin %93'ü Eğitim Bir Sen'li

Muğla’da Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Sonuçların açıklanması ile beraber basına yansıdığı gibi müdür olarak görevlendirilenlerin %93’ünün Eğitim Bir Sendikasına üye olan öğretmenlerden seçilmesi iddiaların gerçek dışı olmadığını ortaya koydu.

      Müdürlüğe görevlendirilme işlemlerinden önce adından sıkça bahsettiren Muğla’da sular durulmuyor. Muğla’da müdürlük mülakatında Komisyon Başkanı Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, komisyonun göreve başlamasından önce komisyon üyelerine, “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz” dedikten sonra komisyon üyesi Ali Öğütveren’in hazır listeleri onaylamadığı için İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç tarafından istifası istenmiş ve ÖĞÜTVEREN Muğla Valiliğine tüm olan biteni anlatan bir dilekçe vererek, istifa etmişti.Tüm eğitim camiası Milas Milli Eğitim Müdürünün sözlerinin basına yansıdığı gibi gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini beklemeye başlamıştı.

     Milas ilçesinde açıklanan Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Sonuçlarına bakıldığında yapılan 14 okula görevlendirme işlemlerinden 13 tanesi’nin Eğitim Bir Sen üyesi  olması; basına yansıyan iddiaları doğrular nitelikte.

                                           

Müdürlüğe İlk Defa Ve Yeniden Görevlendirme Sonuç Listesi’ne Ulaşmak İçin Tıklayınız….

 

  

İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ’in  okullara müdür görevlendirirken sadece eğitim bir sendikası üyelerine ağırlık vermesinin ortada yaşanılan haksızlığa işaret etmektedir.Müdürlük gibi önemli bir göreve liyakata değil de sendikasına göre seçim yapılması eğitim-öğretime zarar vereceği gibi eğitimciler arasındaki iç barışı da bozmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.