" Hani oyun esnasında yeni kurallar icat edilmezdi!?"

" Hani oyun esnasında yeni kurallar icat edilmezdi!?"

" Hani oyun esnasında yeni kurallar icat edilmezdi!?"

 " Hani oyun esnasında yeni kurallar icat edilmezdi!?" İtalyan Sanayicileri Genel Birliği'nde düzenlenen "Türkiye-İtalya İş Forumu"nda konuşan sayın Başbakanımız, AB’ye katılım sürecinin siyasi unsurlardan arındırılmış, objektif kriterler çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğini söylerken “oyun esnasında yeni kuralların icat edilemeyeceğini” savunmuştular (08 Kasım 2007).


AB Şu Sözlerle Eleştirilmişti:

“Her zaman bir ifade kullanıyorum; oyunun kuralları bellidir, oyun başlamıştır, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez. Zaman zaman biz, penaltının kurallarının oyun içinde de değiştiğini görüyoruz. Tabii bu çok garibimize gidiyor. Maç başladı, devam ediyor. Oyun esnasında penaltının kuralları değişmiş. Bir pusula hakemin eline geliyor. Olmaz böyle şey".


Gelelim Bizim Meseleye

“MEB Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanamamaları” meselesine…

 Bu işin kanunu var. Yönetmeliği var. Kılavuzu var. Modülü var. Hepsi tamam. Duyurular üzerine başvurular alınmış. Kimin hangi kurallara bağlı olarak ne yapacağı belli. 

Yer değiştirme işlemleri devam ederken diğer yandan da bazı gruplar “yağmur yağacak-yağmayacak“ türünden tartışıyorlardı. Belli ki; kuralları değiştirmek için kılıf hazırlamak amacıyla yapılıyordu. Hakemi ve diğer organizatörleri etkilemeye çalışıyorlardı.

 

         Maç Bitmek Üzere İdi

         Maç belirli kurallar dahilinde başlamış, oyuncuların bazıları gönüllü, bazıları da gönülsüz olarak bu maça iştirak etmişlerdi.  Hakemin iki kere maçı uzatmaya götürmesine rağmen yer değiştirme iş ve işlemlerinin tamamı geçilmiş ve tam sonuçlanacak iken “ROTASYON SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ” butonlarına basarak sonuçları öğrenmek isteyenler, yani nereye atandığını merak ve heyecanla öğrenmeye çalışanlar 22 Ağustos 2013 Perşembe gecesi hakemin eline bir pusula geldiğini gördüler. 

Yani 22 Ağustos 2013 Perşembe gecesi Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan yönetmelik değişikliği ile maçın sonuçlanması engellenmişti. 

                   

Maç Neden Sonuçlanmamıştı

Maçı organize edenler belli ki birilerinin maçtan galip ayrılmalarını istiyorlardı, ya da en azından yenilmemelerini... Fakat mağlup olduklarını gördüler. Özellikle de 1. hizmet bölgesinde çalışan taşra yöneticileri maçtan hezimetle ayrılacaklardı.

Maçı tertipleyenler kuralları kendileri koymuşlardı. Hesaplar kendilerince yapılmıştı. Kurallarının ve hesaplarının nereye götüreceğini hesaplayamamış olmalılar ki sonuç umdukları gibi çıkmayacaktı.

         Maçı önde götürenler her an sevinmeye doğru yaklaşırken ve kendilerini buna hazırlarken birden bire stadyumun ışıkları söndürüldü. Sonra da organizasyondan vaz geçildiği ilan edildi. Yenilecek, yani bilgisayar kurasına tabii olarak atanacaklar yine kollanmışlar, bunu da atlatmışlardı. Artık bir süre daha koltuklarında rahat oturabileceklerdi. Diğerleri bakalım hak ettiklerini düşündükleri koltuklarını isteyecekler mi?

         Ya da organizatörler, “pardon” deyip yanlışlarını görerek maçı tamamlayacaklar mı?

Başka bir şekilde soralım. Sayın başbakanım! Oyun esnasında yeni kurallar icat edilmesine izin verecek misiniz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.