İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ADALET SINAVINDA

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ADALET SINAVINDA

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve taraflı tarafsız tüm kesimlerce tepki çeken İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin verdiği mesnetsiz puanlamalardan sonra ikinci sınavı İl Milli Eğitim Müdürlükleri verecektir. Bu sınav, eğitim camiasının muhtaç olduğu ADALET sınavıdır.

 Öncellikle sınavı gerçekleştirecek olan Yönetime başarılar diliyor, en çetin hesabının kul hakkı ve hukuku ile ilgili olacağı Mahşeri Kübra’ya yakışır bir puanlama gerçekleştirmelerini diliyoruz. Sizden öncekilerin yaptığı hatalara düşmemenizi ısrarla tekrarlıyor: Âlemlere rahmet olan Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir zenginin işlediği hırsızlığı affettirmek için gelen sahabelerine sitem ederek, “Vallahi sizden öncekiler bu yüzden helak oldular. Onların içinde bir zengin suç işlese onu affeder, fakir suç işleyince hakkından gelirlerdi. Vallahi kızım Fatıma da bu suçu işlese, ona gereken cezayı verirdim” cevabını hatırlatıyoruz.


Hayatın her anı bizim için Allah ve insanlık katında bir mülakat olup hiçbir mülakat bu iki unsurdan asla daha değerli olamaz. Ancak bir önceki puanlama sürecinde olduğu gibi bu süreçte de ahlaksızlığı ahlak edinmiş bazı kesimlerce; insanlar makam ve mevki ile korkutularak teslim olmaya zorlanmış açık ve kapalı tehditlere maruz kalmışlardır. Duruşundan ve şerefinden ödün vermeyen eğitim çalışanlarımız bu kişilere en iyi cevabı vermiş ve onlara “İNSAN SATIN ALINACAK BİR META DEĞİL, SAYGI DUYULACAK BİR VARLIKTIR, EŞREFİ MAHLÛKATTIR.” diyerek insan olmanın gerekliliği bir kez daha hatırlatmışlardır. Her türlü kirli tezgâhtan nemalanma gayesi güdenlere inat Türk Eğitim-Sen’in duruşu diğer konularda olduğu gibi bu sefer de HAK, HUKUK ve ADALETTİN ön planda olduğu, Allah korkusunun ve Kul Hakkının gözetildiği, kariyer ve liyakatin önemsendiği bir puanlama yapılmasından yana taraf olacaktır. Aksi yönde hareket edilmesi durumunda bir önceki mesnetsiz puanlamalardaki eylemleri tamamen gölgede bırakacak ve sonuçları telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkarabilecek, istenilmeyen olaylara sebebiyet verebilecektir. Bu süreç hataların düzeltilmesine katkı sağlama ve yıkılan adalet anlayışını onarma noktasında derin anlam ifade etmekle birlikte bozulan eğitim barışı ve iade-i itibar noktasında şüphesiz önem arz etmektedir.Bu süreçte yöneticilerimize düşen görev ve sorumluluk eğitime katkı sağlama noktasında belki de bir fırsattır. Türk Eğitim-Sen olarak bu fırsatın değerlendirilmesini noktasında tanıyacağımız tek durum: HAK, HUKUK ve ADALET anlayışıyla yapılacak olan bir puanlama olacaktır.

Mülakata girecek Değerli Müdür adaylarımıza başarılar diliyor yapılacak olan mülakatın eğitim camiamız için Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.


TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.