İl Milli Eğitim Müdürü Ataması Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ataması Yapıldı

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Atandı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Atandı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan İlimiz İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI’ya, mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi. Veda Yemeğine Sayın Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ ile eşi Seval AKTAŞ hanımefendi, Milletvekillerimiz Sayın Hüseyin FİLİZ ile Sayın Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, Garnizon Komutanı Albay Oğuz ÇİKEK, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa ÇAKMAK, Vali Yardımcıları Abdullah ASLANER ile Murat ERTEKİN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan YILDIZ, Defterdar Ahmet Seçim GÜLDOĞAN,  İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Kemal KARATATAR, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal ÖZDEMİR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin YILDIRIM, PTT İl Müdürü Nuri KARACA, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman ÇAKIR, Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait KORKUTATA, diğer kamu kurum ve kuruluşların amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul ve kurum idarecileri, basın mensupları ile Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri katıldı.

Yusuf YAZICI yaptığı duygusal konuşmada; bedenen ayrılmakla beraber gönül ve muhabbet bakımından her daim birlikteliğimizin devam edeceğinin nişanesi olan bu veda programının hüznü ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.

                Hayatımızın seyrü seferinde kaderin bizleri nerede durduracağı bizler için gaybi bir husustur.

                Onun içindir ki, Rezzak olan Cenab-ı Haktır. Bizim için asıl olan ise Akif’in deyimiyle “Hakk namına Hakkı tutup kaldırmak” ve kalplerin ve yeryüzünün imarı için uğraşmaktır.

                Bu minval üzere ve Mevla’nın rahmeti ile 2014 yılı, 16 Haziran günü Kadim Şehrimiz Çankırı’ya gelerek görevime başladım. Mukaddes Anadolu toprağının mübarek ve kristal timsali bir nüvesi olan yaranlar diyarının fatihi Emir Karatekin ve torunları ile müşerref oldum ve kendimi bahtiyar hissettim.

                Varlık aleminin ekseninde yer alan insanı eğitme sorumluluğunun ağırlığını hafifleten, sadra şifa olan misafirperver Çankırı halkının teveccühüne ziyadesiyle mazhar olmanın huzuru ve esenliği ile 3 yıl 4 aylık sürenin nasıl geçtiğini tahayyül etmekte zorlanıyorum. Zira, insan mutlu olursa zamanın akışını darlanmadan hisseder ve hoşnut olur.

                Bu hoşnutluk, yaşadığınız yere bağlılığınızı artırdığı gibi sorumluluk duygusunu da yoğunlaştırır.

                Görev sürem içerisinde gücümün yettiği kadar bizlere esenlik dileyerek hoşnut eden Çankırılı kardeşlerimize ve şehrimizin her köşesindeki evlatlarımıza hizmetkar olmanın mutluluğunu yaşadım.

                Bu nedenle, kalbi bir hoşnutluğu yaşamama ve hizmet etmeme vesile olan kadim şehrimize minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.

                Statü, makam, mevki, mülk vb. yalan dünyanın süsleridir.

                Herkes kendi konumuyla bir sınav vermektedir. Aslolan kainatın eksenindeki insandır.

                Bu bağlamda teveccühleriyle müşerref olduğum Çankırı’mıza layık olabildiysem bundan mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim.

                Meslek olarak gurur duyduğum öğretmenlik, statü olarak üstlendiğim görev ise Milli Eğitim Müdürlüğüdür.

                Statü, görevimizin gereği olarak gösterdiğimiz kurumsal role karşılık gelen değerdir. Bu değer, öğretmenlik mesleğinin asla ve asla üzerinde değildir ve ben de öyle davranmaya çalıştım ve bu şiarla liderlik yapmak için uğraştım. Ortada hem duygusal, hem de akademik alanda bir başarı artışı var ise ki var olduğunu çok iyi biliyorum. Bu başarının tamamı Çankırı’mızın güzide eğitim camiasının; olumsuzluk ve eksiklik varsa o da şahsımındır. Herkes yasal şartlara haiz olduğu sürece her görevi yapmaya layıktır. Görevimin ötesinde Yozgat, Sorgun İkikara Köyünden, Arslan oğlu Yusuf YAZICI olarak gök kubbede ve Çankırımızın aziz semasında hoş bir seda bırakmış isem bunun mutluluk kaynağım olacağının bilinmesini dilerim. Allah’a hamd, Vatanımıza, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzu ödemek ise en büyük gayemizdir. 

                Kanatsız kuşun uçamayacağı bir vakıadır. Anadolu kıtası kadar büyük olan dava taşımızı, ay yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde gediğine koyma yolundaki çabamızda bizlere destek olan, katkı sağlayan ve himayelerinde hizmet etmekle müşerref olduğum Sayın Valimize, ilimiz eğitimine ve şahsıma ziyadesiyle destek olan milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Filiz ve Sayın Muhammet Emin Abkbaşoğlu’na, İl ve ilçelerimizin değerli belediye başkanlarına, siyasi parti başkanlarına, kaymakamlarımıza, vali yardımcılarımıza, İl Genel Meclisine, Özel İdare Genel Sekreterliğine, Çevre Şehircilik il Müdürlüğümüze ve diğer il müdürlüklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, eğitim sendikalarımıza, gönül dostlarımıza ve hasseten kendileriyle çalışmaktan kıvanç duyduğum Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetici ve personeline, evlatlarımızın yetişmesinin yegane mümessili ve gönül mimarlarımız saygıdeğer yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza, yavrularımızın hayat ortamlarının iyileştirilmesi için gayret sarf eden tüm personelimize, saygıdeğer eşime ve sevgili kızlarıma teşekkür eder, İlimizin her köşesindeki çocuklarımıza selam, sevgi ve Çankırı halkına hürmet ile hepinize saygılar sunuyor, bu vesileyle tüm çocuklarımızdan, sizlerden ve Çankırı halkından helallik diliyorum.

                Bir hakkım olduğunu düşünmemekle birlikte eğer varsa benden yana hakkımın helal olması dileğiyle, Bozok yaylasının çocukları ile yaranlar diyarının çocuklarının yoldaş, arkadaş ve kardeş olduğunu buradan bir defa daha tüm dünyaya müsaadelerinizle ilan etmek istiyorum. Allah’a emanet olunuz, dedi.

Konuşmaların ardından YAZICI’ya Sayın Valimiz tarafından Başarı Belgesi ve plaket ile Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından hazırlanan plaket ve hediyeler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürümüze İlimiz eğitimine sağladığı önemli katkılardan dolayı Çankırı Eğitim camiası adına teşekkür eder, esenlikler dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.