İmzalar Atıldı... Okul Yöneticileri ‘EKYS’ İle Seçilecek

İmzalar Atıldı... Okul Yöneticileri ‘EKYS’ İle Seçilecek

MEB ile ÖSYM arasındaki protokole göre, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ olacak. Sınav, nisan ve mayısta yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ (EKYS) olarak belirlendi.

Okullara yönetici atanması konusunda MEB ile ÖSYM iş birliği yaptı. ÖSYM'de düzenlenen protokol törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün katıldı. Protokole göre, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ (EKYS) olacak. EKYS, nisan ve mayısta yapılacak. Sınavla ilgili usul ve esaslar, MEB tarafından hazırlanacak sınav kılavuzuyla duyurulacak.

İmzalar Atıldı... Okul Yöneticileri ‘EKYS’ İle Seçilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.