İzmir’de 750 okul müdürüne performans değerlendirmesi

İzmir’de 750 okul müdürüne performans değerlendirmesi

İzmir’de 2014/2015 öğretim yılı öncesinde ikisi dışında tüm ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları görevden alındı. İl şube müdürleri rotasyona, bulunduğu okulda 4 yılı dolduran 750 ilkokul, ortaokul ve lise müdürü performans değerlenmesine tabi tutuldu. 28 Ağustos’tan itibaren performans puanı 75’in altında kalan müdürler öğretmenlik yapacak.

 Kentte görevlerini ilk kaybedenler 28 ilçe milli eğitim müdürü oldu, Karşıyaka ve Çeşme İlçe Milli Eğitim müdürleri ise yerinde kaldı. Aynı şekilde İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın 8 yardımcısı da görevinden alındı, yeni adresleri, "eğitim uzmanı" unvanıyla, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde bir oda oldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelgeyle görev tanımı yapılan eğitim uzmanları öğretmenlik yapabilecek, hizmet içi eğitim seminerlerinde kurslarda öğretmenlik yapabilecek, ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli derslere girebilecek, Ar-Ge ya da proje ekiplerinde görev alabilecek. Bu görevlerin yapılmaması halinde eğitim uzmanları İzmir’in eğitimdeki sorunlarının çözümü için araştırma inceleme yapacak, çözüm önerileri getirecek. Eğitim uzmanları bunların içinden durumlarına uygun görevlerde çalışacak ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde çalışacak, bu görevlerinde kalıp kalamayacaklarını da performansları belirleyecek. Görevden alınan 8 il milli eğitim müdür yardımcısının yerine atamalar yapılırken, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli şube müdürleri de rotasyonla yer değiştirdi. Şube müdürlerinin birçoğu İzmir dışına tayin edildi.

Öte yandan eğitimdeki rotasyon süreci ilk, ortaokul ve lise müdürleriyle devam edecek. İzmir’de 2013/2014 öğretim yılı sonu itibarıyla bulundukları okulda 4 yılını dolduran müdür sayısı 750 olarak belirlenirken, hepsi havuza çekilmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçici görevlendirme yapılmıştı. Bakanlık yeni getirdiği puanlama sistemiyle müdürleri değerlendiriyor. Müdürlerin performans değerlendirmesi 14 Temmuz’da başladı, 15 Ağustos’ta tamamlanacak. İlçe milli eğitim müdüründen okul aile birliği başkanına kadar 10 kişilik bir değerlendirme komisyonunun vereceği puana göre müdürün akıbeti belli olacak. 75 puan ve üzeri alan müdürler bir 4 yıl daha okulunda görev yapabilecek. 75 puanın altında kalan müdürler ise ya emekli olacak ya da öğretmenliğe dönecek. 28 Ağustos’ta da değerlendirmeler doğrultusunda çalışmalar başlayacak.

Bulunduğu okulda 4 yılı dolduran müdür sayısı illere göre belirlenip, Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirildi. İzmir’de 750, Aydın’da 286, Balıkesir’de 317, Çanakkale’de 131, Denizli’de 281, Manisa’da 356, Muğla’da 224 ve Uşak’ta 112 müdürün görev süresinin dolduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.