Mahkeme Kararı Uygun Görürse Müdür Yardımcılığı Sınavı Yeniden Yapılacak

Mahkeme Kararı Uygun Görürse Müdür Yardımcılığı Sınavı Yeniden Yapılacak

Mahkeme Kararı Uygun Görürse Müdür Yardımcılığı Sınavı Yeniden Yapılacak!

 Mahkeme Kararı Uygun Görürse Müdür Yardımcılığı Sınavı Yeniden Yapılacak. Bilindiği üzere Eğitim İş sendikası Müdür Yardımcılığı sınavına itiraz ederek Atatürk İlke ve İnkılap tarihi ile ilgili soruların yer almamasından dolayı mahkemeye dava açmıştı. Mahkeme kararı değerlendirmeye almış, Milli Eğitim Bakanlığı'da Müdür Yardımcılığı atamalarını iptal etmişti. Bugün bu konuda önemli gelişmelere yaşandı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk resmi twitter hesabı üzerinden müdür yardımcılığı görevlendirmeleri ve sınav sonuçları hakkında MEB yetkilileri ile görüşmesinin içeriğini duyurdu. 



İsmail Koncuk: "MEB yetkilileri ile nasıl bir yol takip edeceklerini konuştum.Açıklamaları şu şekilde olmuştur.Yetkililer üst mahkemeye itiraz edeceklerini Üst mahkemenin kararı bozması halinde görevlendirmeleri yapacaklarını, o zamana kadar bir işlem yapmayacaklarını ifade etmişlerdir.Şayet üst mahkeme verilen kararı uygun görürse, sınavı yenilemekten başka yol olmadığını söylemişlerdir. Üst mahkeme karar vermeden yapılacak yönetici görevlendirmelerin açılacak muhtemel davalar sebebiyle  iptal edilebileceği düşünülmektedir." 


İŞTE KONCUK'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

-Bilindiği üzere müdür yardımcılığı sınavında TC İnkılap tarihi konusunun olmaması sebebiyle yargı yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

-Bu karar sınav kazanan adayların haklı endişesine yol açmıştır.Bu karar karşısında MEB'in nasıl bir yol takip edeceği merak konusudur.

-MEB yetkilileri ile nasıl bir yol takip edeceklerini konuştum.Açıklamaları şu şekilde olmuştur.Yetkililer üst mahkemeye itiraz edeceklerini

-Üst mahkemenin kararı bozması halinde görevlendirmeleri yapacaklarını, o zamana kadar bir işlem yapmayacaklarını ifade etmişlerdir.

-Şayet üst mahkeme verilen kararı uygun görürse, sınavı yenilemekten başka yol olmadığını söylemişlerdir.

-Üst mahkeme karar vermeden yapılacak yönetici görevlendirmelerin açılacak muhtemel davalar sebebiyle  iptal edilebileceği düşünülmektedir.

-MEB yetkililerin yeni durum karşısında görüşleri bu şekildedir.Bu durumda üst mahkeme kararını beklemekten başka bir yol görünmemektedir.

-Yeni yol haritası üst mahkeme kararına bağlı olarak oluşturulacaktır.Bu görüşler tamamen MEB yetkililerine aittir.

-Türk Eğitim Sen olarak bize göre de, yargı kararlarının beklenmesi yanlış değildir.Yoksa görevlendirilecek kişiler de sıkıntı yaşayacaktır.

MEBPERSONEL/ÖZELHABER

www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.