MEB, Davayı kazanan müdürleri yerinde tutuyor

MEB, Davayı kazanan müdürleri yerinde tutuyor

MEB, Davayı kazanan müdürleri başka yerlere göndermekten vazgeçti.

 Bakan İsmet YILMAZ Milli Eğitim Bakanlığı görevine başladıktan sonra özellikle hukuk ve yargı kararları konusundaki hassasiyetler hissedilmeye başlandı.

652 sayılı KHK da dershaneler yasası ile yapılan değişiklik sonrası görevden alınan tüm ilçe milli eğitim müdürlerinden Anayasa mahkemesinin iptali üzerine yargıda hak arayanların dönebileceğini daha önce ele almıştık. Bu konuda bir çok yargı kararı çıkmış ve göreve dönmeyi bekleyen ilçe müdürleri sürprizlerle karşılaşmışlardı.

Henüz birkaç ay önce yargı kararı ile göreve dönen İlçe Milli Eğitim Müdürleri öncelikle yargı kararı gereği eski görev yerlerine iade edilirken ardından(birkaç gün içerisinde) yeniden görevden alınarak uzak illere gönderildiler. Yargı kararı sözde uygulanmıştı.

Bakan YILMAZ göreve başladıktan sonra gerek mecliste gerekse kamuoyunda bu konuda hassas davranacağının sinyallerini vermişti.

Bakan Sayın İsmet YILMAZ'dan sonra davayı kazanıp göreve başlatılanlarla ilgili böyle bir uygulamaya gidilmemiş olup örneğin İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne birkaç hafta önce yargı kararı ile dönen İlçe Milli Eğitim Müdürü halen görevdedir.

Aynı şekilde bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri de görevine başlamış, ve bu tür yargı kararları bir bir gelmektedir.

Bundan sonraki süreçte de hukuk kurallarının hakim olduğu, yargı kararlarının uygulanmaya devam edildiği bir süreç diliyoruz.

Maksut BALMUK

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.