MEB'de İl Müdürü Ataması

MEB'de İl Müdürü Ataması

MEB'de İl Müdürü Ataması

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ahmet Hamdi Yılmaz atandı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü olan Ahmet Hamdi YILMAZ´ın Göreve Başlama Mesajı:

MEB'de İl Müdürü Ataması

Yöneticilerimizin teveccühüyle Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. Uzun yıllardır bakanlığımızın her aşamasında görev yaptım. Gerek öğretmen gerek okul müdür yardımcısı gerek okul müdürü ve gerekse il milli eğitim müdürlüğünde müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü olarak geleceğimiz çocuklarımız, gençlerimizin daha iyi yetişmeleri için çaba gösterdim. Bugün ise aynı heyecanla edindiğim bilgi ve deneyimleri doğduğum, suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim cennet vatanımızın en nadide köşelerinden biri olan güzel  Rize’mizde hayata geçirmek için görevi üstlenmiş bulunuyorum. Bana gösterilen bu güven için başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere teşkilatımızın her kademesindeki ilgililere teşekkürü bir borç bilirim. Bugüne kadar görev üstlenen ve çocuklarımızın geleceği için çabalayan herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim.

Devlette devamlılık esastır. Bu anlamada üstlendiğim bu görevi kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde yürütmeye gayret göstereceğim. Milli eğitim teşkilatı diğer teşkilatlardan apayrı bir yapıdadır. Zira burada geleceğimiz inşa edilmektedir. Bu sebeple konunun hassasiyetinin bilincinde hareket etmek en önemli önceliğim olacaktır.

Çağımızda değişim çok hızlı yaşanmaktadır. Bu hızlı değişim içinde eğitim verebilmek zorlaşmıştır. Çünkü çocuklarımız çok farklı çevrelerden gelen etkiler altındadır. Gelişme çağının getirdiği değişimle birlikte çocuklarımıza gerekli ve doğru bilgileri edinmelerini sağlamak, onları iyi anlamaktan geçmektedir. Bugün eğitim açısından çok büyük imkânlara sahibiz. Ancak büyük risklerle de yüz yüzeyiz. Bunların başında da teknolojik bağımlılık ve ahlaki erozyon gelmektedir. İnşallah geliştireceğimiz projelerle hem çocuklarımızın yaşama sevincini üst düzeye çıkaracak hem karşı karşıya oldukları tehlikelerde onları koruyacak ahlaki erdemlerle donatacak hem de onların yetenekleri doğrultusunda yetişmeleri için çaba göstereceğiz. Çok büyük fedakârlıklarla çocuklarımızı yarınlara hazırlamaya gayret eden fedakâr öğretmen, müdür yardımcısı ve müdürlerimiz çağın verdiği imkânlarla bu görevi en iyi şekilde yapabilmek için büyük bir çaba içerisindedirler. Eğitim çok yönlü bir faaliyettir. Toplumun tümünü ilgilendirmektedir. Bu anlamda tüm tarafların el birliğiyle çocuklarımız için fikir birliği içerisinde olmaları bir zarurettir.  Bir orkestranın ahengi ruhlara nasıl mutluluk bahşederse, aynı şekilde veli, öğrenci, öğretmen, okul idarecilerinin ahengi de ruhlara apayrı bir heyecan ve çalışma, öğrenme azmi verecektir. Ben bu görevi yürütürken bu heyecanın hissedilmesi için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. Eğitimde sevgi esastır. Bir şeyin bilgisini vermeden o şeyin sevgisi aşılanırsa kısa sürede aşılmaz sanılan hedeflere ulaşılır. Mevlana’nın dediği gibi “Sevgi acıyı tatlılaştırır, sevgi bakırı altın eder.” Çalışma ortamı içerisinde karşılıklı ilişkilerin sevgi, saygı, hürmet içerisinde yürütülmesi çalışma azmini de daha yüksek seviyelere çıkaracaktır. İlimizdeki tüm mülki erkân ile birlikte daha mutlu ve başarılı bir eğitim için çabalayacağım. Eğitimin her aşamasında çaba gösteren tüm meslektaşlarımın daha iyi bir eğitim için proje, öneri ve tekliflerini bekliyorum. Bana hizmet etme imkânı sunan başta Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve Milli Eğitim Bakanıma gösterdikleri bu teveccüh için teşekkür eder, en derin saygılarımı sunarım.

                                                                                                                        Ahmet Hamdi YILMAZ
                                                                                                                         İl Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.