MEB, sözlü ile müdür görevlendirmelerini durdurmalıdır

MEB, sözlü ile müdür görevlendirmelerini durdurmalıdır

MEB son Danıştay (İDDK) kararından sonra sözlü sınavla müdür görevlendirme takvimini askıya almalıdır.

 Danıştay'dan çıkan kararda sözlü sınavla görevlendirmeye yönelik bir hüküm bulunmamakta ise de mahkeme kararı süreci etkileyecek niteliktedir. Bunu söylerken sürekli dile getirilen sözlü sınavlardaki şaibelerden, ayyuka çıkan kayırmalardan, belgeli masa başı puanlardan, sistemin yanlışlığından söz etmeyeceğiz. İDDK kararının Müdürlerle ilgili bölümüne bakıldığında, İlçe müdürü ya da şube müdürleri ile 6 ay çalışmamış olanların değerlendirmelerinin yeniden yapılması gerektiği anlaşılmaktadır. MEB yargı kararını uygulamaktan kaçamaz. Kaçtığı taktirde bundan sonraki süreçte yaptırımları ağır olabilir. MEB kısa sürede yol haritasını belirleyip 2014 yılında 6 ay çalışmadığı yöneticilerin değerlendirmesi sonucu hak kaybına uğrayan yöneticilerin hakkını teslim etmelidir. Onlara haklarının teslim edilmesi demek bu durumda olanların büyük bir kısmının (2014'teki) eski görev yerlerine geri dönmeleri demektir. Onların eski görev yerlerinde şu anda diğer süreçlerde görevlendirilmiş müdürler bulunmaktadır.

Bu durumda onların akıbeti ne olacaktır?

İşte bu sorunun cevabı şu anda yapılmakta olan müdürlük görevlendirme sürecini askıya almayı gerektirir. Bu müdürlerin hak kaybına uğramamaları için boş kadro bulunması gerekir. İşte o boş kadrolar şu anda süreci devam eden kadrolardır. Bunların tamamını doldurduğunuzda hareket alanınız kalmaz. Bu nedenle tamamen içinden çıkılmaz bir hal almaması için sözlü sınavla müdür görevlendirmeleri durdurulmalıdır. Haklar teslim edilirken 2014 yılında 6 aydan az çalıştığı ilçe müdürü ya da şube müdürlerinin puanlarıyla barajı aşan müdürlerin de değerlendirmesi yapılmalı ve bu değerlendirmede puanı 75'in altına düşenlerin de görevlerine son verilmelidir.

Yargı kararı tam nasıl uygulanır?

Hukuka inanılıyorsa yargı kararı tam olarak uygulanmalıdır. Bunun için 2014 Ağustos ayına dönmek gerekir. Yani 2014 Ağustos'ta hiç işlem tesis edilmemiş pozisyona dönülmesi suretiyle tam uygulama yapılabilir. Daha sonra da süreç sanki 2014 Ağustos'ta bulunuyormuşuz gibi kağıt üstünde işletilmeli ve süreç sonuçlandırılıp taşlar yerine oturtulmalıdır. MEB'in tren kaçmadan uyarıları dikkate almasını ümit ediyoruz.

Maksut BALMUK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.