MEB ŞUBE MÜDÜRÜ ALIMINDA DOĞRUDAN TEMİNİ TERCİH ETTİ

MEB ŞUBE MÜDÜRÜ ALIMINDA DOĞRUDAN TEMİNİ TERCİH ETTİ

MEB ŞUBE MÜDÜRÜ ALIMINDA DOĞRUDAN TEMİNİ TERCİH ETTİ

  Şube Müdürlüğü alımlarına dair ziyaretçimiz tarafında  sitemize gönderlien mesaj.

Merhaba;

Güzel ülkemizin , güzide bir ilinden sizlere ulaşıyorum.Öğretmenim.

Bakanlığımız ,Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliği 12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelik uyarınca taşra teşkilatı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki 1800 civarındaki münhal şube müdürlüğü kadrosu için görevde yükselme yazılı sınavı, ÖSYM ‘ce 29.12.2013 tarihinde gerçekleştirileceği ilan edilmişti.Bizler bir hevesle yer yer ailemizi unutarak ,yer yer de kendimizi unutarak bu zorlu maratona hazırlandık.

Nihayet bu süreci,   yazılı sınavdan seksen küsür puan alarak ve  bulunduğum ilde de   derece yaparak başarı ile neticelendirdim.

Şimdi sıra da, adı geçen yönetmelik gereği sözlü sınav vardı ve yönetmeliğin 21.maddesi gereği ,atamalar sadece sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacaktı.

‘MADDE 21 − (1) Bu Yönetmelikte belirtilen görevlere ilişkin boş kadrolara; şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürleri bakımından sözlü sınav, diğer görevler bakımından yazılı sınav sonuçları esas alınarak oluşturulan başarı listeleri üzerinden, tercihler de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre atama yapılır. Eşitlik hâlinde şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürü bakımından sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek olana, daha üst öğrenimi bitirmiş olana, hizmet süresi fazla olana; diğer kadrolar bakımından ise sırasıyla daha üst öğrenimi bitirmiş olana, hizmet süresi fazla olana öncelik verilir.’

Bakanlığımız yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sözlü sınavı 10/02/2014-28/02/2014 tarihleri arasında yapacağını ilan ettikten sonra, münhal şube müdürlüğü kadrosunun 3 katı kadar adayı ,yüksek puanlı adaylardan  başlamak suretiyle Ankara’ya davet etmişti.Ben de bu yazılı sınavdan yüksek puan alarak başarılı olduğum için, ilk gün(10/02/2014) davet edilmiştim.

Adı geçen yönetmeliğin 16. maddesi  gereği, adaylar sözlü sınavda, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel kültürü ve genel yeteneği,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

bentlerinde yer verilen başlıklarda belirlenen konulardaki ölçütleri  kapsayacak şekilde yeterliliklerini tespit edecekti.

Sözlü sınav esnasında süreç şu şekilde devam etmiştir.Adaylar için on ayrı kurul oluşturulmuş, bu kurularda dört üye ile bir başkan görev almışlardı. Oluşturulan sözlü sınav kurullarında, her kurulda görevli üyelerin ,aday için değerlendirmeleri ve beş kurul üyesinin ayrı ayrı verdiği puanların ortalaması verilmişti Ancak örneğin  A kurulunda sözlü sınava giren adayın A kurulu üyelerinin şahsi kanaatleri sonucu X puanını alabileceği gibi; aynı adayın B kurulunda sözlü sınava girmesi durumunda  Y puanını almasına sebep olabilecekti.

Ve ben artık sözlü sınav kurulumun karşısında idim ;

Sözlü sınav esnasında bir zarf çekmem ve zarfın arkasını imzalamam istenmişti, zarftan çıkan iki soruyu da kesinlikle doğru cevaplamış ancak soru kâğıtlarının altlarında yer alan cevap alanına cevaplarımı yazmama müsade edilmemişti. Sınav alanında (Baskent Öğretmen Evi girişi) beklerken sözlü sınava girmiş başka adayların beyanlarında, farklı uygulamaların olduğu da dile getirilmekte idi. Örneğin bana , sorulan resmi iki sorunun dışında cımbızla çekilmiş 8 soru daha sorulurken ,kimi adaylara zarftan çıkan resmi iki sorunun dışında, ya hiç soru sorulmadığı ya da ‘Kendini anlatır mısın ,Neler Yapıyorsun?’gibi klasik geçiştirme soruların sorulduğu ,kimi adaylara da (a) bendinde belirtilen sınav konularının dışında sorular yöneltildiği, bizzat sözlü sınavdan çıkan adaylar tarafından beyan ediliyordu.Yine bazı adayların sözlü sınavda 3-4 dakika,benim gibi bazı adayların ise kurul tarafından en az 10 dakika terletildiği herkezce fark ediliyordu.

Kurul üyeleri şahsıma 10 adet soru sordu.Eminim ki bana sorulan bu soruları sizlere sunsam ,ancak konunun uzmanı bilebilir diyeceksiniz .Ancak soruların zorluğuna rağmen, ben yinede resmi iki sorunun dışındaki bir kısım sorulara da makul yanıtlar verebildim.Zaten işin püf noktası, esasen de burası.Aslında bütün soruları yanlış cevaplayabilirdim de.Zira yukarıdaki (a,b,c,ç,d, e) bentlerinde yer verilen ölçütlere bakınca, cevabı doğru bilmenin o kadar etkili olmaması gerektiği aşikardı.Ancak zaten kurul üyeleri o esnada size öyle bir bakıyor ,sizinle öyle bir ki konuşuyor ki ‘Hayır o değil,olmadı ‘vb..sözleri ile ‘Bak bilemedin işte’ atmosferini ,benim bir kesim adaya hissettiriyordu.

Ve yine sözlü sınav sürecindeki bir diğer önemli  hususta ,  sınavlar esnasında sesli ve görüntülü kayıt yapılmaması idi.Yargı kararlarına göre; idarenin denetime açık eylemler yapmakla yükümlü olması ve bu çerçevede teknolojik imkânlardan faydalanıp görüntü vb. kayıt cihazlarını kullanmaması bu sözlü sınavın güvenilirliğine gölge düşürmektedir.

 

 07.03.2014 tarihinde Bakanlığımızın internet sitesi MEBBİS Kişisel bilgiler modülünden sözlü sınav sonucu açıklanmış olup, altmış küsür puan aldım. Yani tahmin edileceği gibi sözlü sınavdan başarısız oldum .Çünkü adı geçen yönetmelik gereği başvuru yapabilmek için sözlü sınavdan en az 70 puan almam gerekiyordu.

… ; Kısacası  ÖSYM’ce yapılan bir sınavda bulunduğum ilde derece yapmışken ,mülakat ile  bulunduğum ilde sıralamada sonlara denk getirilerek tercih yapma hakkım elimden alınmıştır.Sözlü sınav notunun takdirinde, objektif bir puanlama yerine sübjektif bir değerlendirme yapılarak , mağduriyetime sebep olunmasın da kanımca malum eğitim sendikası üyesi olmamam ve bürokratik torpilimin olmamasının  yattığını düşünmekteyim .Dolayısıyla başlıkta da belirttiğim gibi Meb Şube Müdürlüğü alımında ‘Doğrudan Temini’ tercih etmiştir.Kendim gerek idari gerek hukuki süreci başlatacağım ,ancak sizlerinde benim durumumdaki diğer adaylara  gerekli desteği vereciğinizden hiç şüphem yoktur.Teşekkür eder iyi günler dilerim.

EKLER:

1ADET  YAZILI SINAV SONUÇ ÇIKTISI

1 ADET SÖZLÜ SINAV DAVETİYESİ

1 ADET SÖZLÜ SINAV SONUÇ ÇIKTISI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.