MEB; şube ve tesis müdürünü sözlüyle atayacak

MEB; şube ve tesis müdürünü sözlüyle atayacak

MEB’de Şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürleri Sözlü Sınav ile Atanacaklar

  MEB yayımladığı yönetmeliğin 21. maddesi gereğince şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürleri atamalarında sözlü sınav yapacaktır.s

"MADDE 21 (1) Bu Yönetmelikte belirtilengörevlere ilişkin boş kadrolara; şube müdürü, tesismüdürü ve basımevi müdürleri bakımından sözlüsınav, diğer görevler bakımından yazılı sınav sonuçları esas alınarak oluşturulan başarı listeleri üzerinden, tercihler de dikkate alınarak puanüstünlüğüne göre atama yapılır."

Yazılı sınavdan 70 ve üzeri alanlar başarılısayılacak. Yazılı sınavdan sonra boş kadro sayısının 3 katı kadar aday (yazılı sınav puan üstünlüğünegöre) sözlü sınava çağrılacak.

Sözlüye giren adaylar sözlü puanına göre sıralanacaklar ve sözlü sınav puan üstünlüğüne göre atanacaklar.

Sözlüden başarılı sayılmak için de 70 puan almak gerekiyor.

Bunun anlamı yazılıdan 100 puan alsanız da 70 puan alsanız da fark etmiyor. Atama sözlü sınava göre yapılacağından yazılıdan 100 puan almak için çalışacağınıza 70 puan almanız yeterli. Sözlü sınav için çalışmak ne kadar yada ne yönde çalışmak anlamlı ise bu çalışmalara ağırlık vermek gerekir.

Bu durum şube müdürü, tesis müdürü ve basımevi müdürleri için geçerli, ilçe müdürü yada il müdürü olmak için yazılı yada sözlü ile kafa yormaya gerek yok... Onun için liyakate de gerek yok siyasetmekanizması yeterli...

Maksut BALMUK






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.