MEB YÖNETİCİLERİ NE KADAR OKUR YAZAR?

MEB YÖNETİCİLERİ NE KADAR OKUR YAZAR?

Rotasyona tabii taşra yöneticisi şube müdürleri tercih yapmaktalar. Fakat Yönetmelikle verilen haklar MEBBİS modülünde kullandırılmamaktadır.

 Rotasyona tabii taşra yöneticisi şube müdürleri tercih yapmaktalar. Fakat Yönetmelikle verilen haklar MEBBİS modülünde kullandırılmamaktadır.

KİM HANGİ BÖLGELERİ TERCİH EDEBİLECEKTİR?


MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin (12/10/2013-28793 R.G.) 29. madde (2) nci fıkrada;

“(2) Bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeye tabi yöneticilere 20 tercih hakkı verilir. Halen görev yaptıkları hizmet bölgesinde bu Yönetmelikte öngörülen çalışma süresini tamamlayanlar, daha önce görev yaptıkları hizmet bölgeleri bakımından bu Yönetmelikte öngörülen çalışma sürelerini tamamladıkları hizmet bölgeleri dışında olmak üzere, iki alt ve iki üst hizmet bölgesine yer değiştirmek üzere tercihte bulunabilirler. Halen bulundukları hizmet bölgesi itibarıyla iki alt ve iki üst hizmet bölgesini tercih edemeyecek durumda olanlar, daha önce bölge hizmetini tamamlamadıkları hizmet bölgelerini tercih ederler. Bulundukları hizmet bölgesinde çalışma süresini dolduranlardan hizmet bölgelerinin tümünde bu Yönetmelikte hizmet bölgeleri için belirlenen sürelerde görev yapmış olanlar, halen bulundukları hizmet bölgesinin dışındaki hizmet bölgelerinin tamamı için tercihte bulunabilirler. Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları, elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre öncelikle alt bölgelere ve resen yapılır.” Denilmiştir.



1- Halen görev yaptıkları hizmet bölgesinde bu Yönetmelikte öngörülen çalışma süresini tamamlayanlar, daha önce görev yaptıkları hizmet bölgeleri bakımından bu Yönetmelikte öngörülen çalışma sürelerini tamamladıkları hizmet bölgeleri dışında olmak üzere, iki alt ve iki üst hizmet bölgesine yer değiştirmek üzere tercihte bulunabilirler. 

2- Halen bulundukları hizmet bölgesi itibarıyla iki alt ve iki üst hizmet bölgesini tercih edemeyecek durumda olanlar, daha önce bölge hizmetini tamamlamadıkları hizmet bölgelerini tercih ederler.



Denildiği halde; 5.bölgede görev yapmakta olan bir şube müdürü tercihte bulunmak isteyince sadece 3 ve 4. Bölgelerden tercihler çıkıyor. 1 ve 2. Bölgeden çıkmıyor. Bu durumu bir e posta ile MEB’e sorarak 1 ve 2. Bölgeden tercihlerin de kendisine açılmasını istiyor fakat şöyle bir cevap alıyor: 

“MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 29. maddesi 2.fıkrasına göre işlem yapılmıştır”.



Gerçekte ise; Yönetmeliğin 29. maddesi 2. fıkrasına göre işlem yapılmamıştır. Eğer yapılmış olsaydı “Halen bulundukları hizmet bölgesi itibarıyla iki alt ve iki üst hizmet bölgesini tercih edemeyecek durumda olanlar, daha önce bölge hizmetini tamamlamadıkları hizmet bölgelerini tercih ederler” hükmü gereği 5. bölgede görevini tamamlayan kişi iki alt ve iki üst hizmet bölgesinden tercih yapacak durumda olmadığından daha önce tamamlamadıkları bölgelerden tercih yapabileceklerdi. Fakat bunu anlamayan MEB yetkilileri kendilerine yapılan başvuruyu uyarı kabul edip yanlıştan dönmeleri gerekirken uyarıyı görmezden gelmeyi tercih etmişlerdir.



Yönetmeliği yazanlar mı yanlış yazdılar yoksa uygulayanlar mı yanlış uyguluyorlar, bilmem. Ama bu kadar işlem Yargıya taşınırsa MEB’in bunun altından kalkamayacağı kanaatindeyim.



Can AVAR

Eğitim Uzmanı


kamugazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.