MEB YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME SORUNU VE GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

MEB YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME SORUNU VE GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

MeB YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME SORUNU VE GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

  Bu haftanın değil, tüm haftaların en önemli konusu  şube müdürleri yer değiştirme yönetmeliğinin ne zaman çıkacağı ile ilgili haberlerdir. Yalnızca yer değişikliği problemlerimizi çözmese de bazılarımız heyecanla, bazılarımız ise tedirginlikle beklemektedir. Bu hafta münhal bulunan büyük ilçelerin müdürlülüklerine atamaların yapıldığı  konuşuluyor . CV işi tamam, atamaların yapıldığından bahsediliyor. Bu tür atamaların önünde daha önce de yazdığım gibi yasal bir engel bulunmamaktadır. Bekleyip göreceğiz! Yönetmelik yayınlanma süreci uzadıkça bu söylentiler artacaktır. Şahsi kanaatim rotasyon sürecinden önce sistemli bir şekilde ilçe milli eğitim müdürü atanmayacağı yönünde…

****

Derneğin bu sayfalarından defalarca yazıldı. Şube müdürlerinin sorunu yalnızca yer değiştirmeler değil diye… Bunu yazdığımızda ise küçük yerlerde çalışanlardan tepki de aldık. Sadece yer değiştirerek, sorunlarımız çözülmeyecektir. 10-15 yıldır şube müdürlüğü görevini yürütenler var. Ne zaman yükseleceklerdir? Ya da bu kadar münhal şube müdürlüğü kadrosunun mevcut olması başka bir sıkıntıdır. Geçici görevlendirmeler ne zaman sona erecektir? Şube müdür normlarının yalnızca yarısı kadrolu müdürlerle doludur. Görevde yükselmenin ve ilk atamanın da  hazırlanacak  yönetmelik içerisinde yer alması gerekir. Yoksa daha çok problemler yaşarız. Ben çıkacak yönetmeliği üçayaklı saca benzetiyorum. Bu ayaklardan sadece yer değiştirmenin  sağlam olması diğerlerinin hiç olmaması dengeyi sağlamayacaktır .

****

Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri yönetmeliğinin önünde görünen en büyük engel şube müdürü normlarının güncellenmesi olarak duruyor. Bu çalışmanın tamamlandığını düşünüyorum. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığından yeni şube müdürü norm kadroları talep etse ne olacak? Olacak belli, yeni kadrolar verilmeyecektir. Sil baştan tekrar düzenleme yapılacaktır. Başa tekrar dönülecektir. Tahsis ve tenkisi işlemleri, Bakanlığın içerisinden de yapılabilir. Yani nüfusu azalan il/ilçelerin normları nüfusu artan ilçelere kaydırılabilir. Israrla yapılacak böyle bir talep, yönetmeliğin yayınlanma sürecini uzatabilir. Maliye Bakanlığının yüzde yüz norm kadro vermesi gereken iller var. Bunlar Yalova ve Kilis’tir. Bu ilin ilçelerinde şube müdürlüğü kadroları mevcut değildir. İptallerden sonra ise en büyük sıkıntıyı bu iller yaşamaktadır. İlçe milli eğitim müdür kadroları verilirken şube müdür kadroları unutulmuştur. Bu illere acilen şube müdür normları tahsis edilmelidir. Yer değiştirme işleminden önce tahsis işlemini gerçekleştirilmesi lazımdır.

****

Yer değiştirme işlemlerin de ki önemli bir konu da il milli eğitim müdür yardımcılarının durumlarıdır. 652 sayılı KHK de il milli eğitim müdür yardımcıları yoktur. Bu konu Bakanlığın başını ağrıtabilir. Yer değiştirme yapmak istemeyen il müdür yardımcıları soluğu idare mahkemelerin kapısında alacaktır. Bu durum  internet  sitelerinde yer almasına rağmen kılını kıpırdatan yok. Bu problemin çözülmesi ya da bu konuda Bakanlığın açıklama yapması lazım! Şahsi görüşüm il müdür yardımcılarının unutulduğudur. Bakanlığın taşra teşkilatında ki tüm yöneticilere rotasyon  uygulaması  yapılırken il müdür yardımcılarını ayırmak doğru olmayacaktır. Aslında unutulması da vahim bir hatadır. Bakanlığın kadrolarını tanımayanlar eğer bu metinleri yazıyorlarsa diyecek başka şeyler var! En azından öyle ümit etmek istemiyorum.

M.Akif MÜELLİFOĞLU

Eğitim Yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.