MEB'de 13 Haziran Sonrası

MEB'de 13 Haziran Sonrası

6528 sayılı kanuna göre 13 Haziran 2014 tarihinde 4 yılını dolduran tüm eğitim yöneticilerimiz görevden alınacaktır. İlgili kanun Anayasa Mahkememize götürülmüş ve iptali beklenmektedir. 13 Hazirandan önce kanun iptal edilmezse tedirginliğini taşıyan eğitimcilerimize duyurumuzdur...

  Öncelikle siz değerli okuyucularımıza şunu belirtmek isteriz; kanunun iptal edilmemesi durumunda görevden alınma işlemlerinize karşı yapılabilecek bir şey bulunmamaktadır. Her zaman savunduğumuz gibi kanun tamamen hukuka aykırıdır ve iptali gerekmektedir. İptal edileceğine inancımızda tamdır.

 
           13 Hazirandan sonra iptal edilirse ne olur? şeklindeki sorular ve sorunlar için düşüncelerimizi 9 Haziran sonrasında kanun hala iptal edilmemişse sizlerle paylaşacağız. Bu düşüncelerden sonra kanunun temmuz ayında iptal edilmesi durumunda dahi görevden alınmanız durumunda hakkınızı arayabileceğinizi, bunun hukuki yollarının bulunduğunu, Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez cümlesinin öğretide her zaman doğru olmadığını sizlerle paylaşacağız. Bu yüzden 13 Hazirandan sonra iptal edilirse tedirginliğini yaşamamanızı ve hukuka güvenmenizi dileriz.
 
         Unutmayınız ki " Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir."
 
             Saygılarımızla...
 
Manas Kağan
Kamuajans.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.