MEB’de Bir Garip Görevlendirme Hikayesi

MEB’de Bir Garip Görevlendirme Hikayesi

Ülkemizin kuzeybatısında yer alan 80 bin nüfusa sahip küçük şirin bir ilimiz Kırklareli. Öyle küçük olduğuna bakmayın, geçtiğimiz yıllarda yapılan projelerle, akademik başarıları ve eğitim dünyasına katkıları ile küçük tabirini de bir hayli fazla geride bırakan bir ilimizdi Kırklareli.

Eğitim adına yakın zamana kadar yakaladığı bu başarılı ivmenin son zamanlarda tersine döndüğü istatistiksel olarak da karşımıza geliyor. Peki eğitimde böyle bir konuma sahip ve bu kadar iddialıyken ne oldu da son zamanlarda bu ilde herşey tersine döndü?

Yerel siyasete angaje edilip valilik görevlendirmeleri ile il müdür vekili yapılan kişiler bu şirin ilde işleri tersine çevirmişe benziyor. Bunun son örneği de emekliliği gelmiş bir okul müdürünün il müdürü yapılması.

 Şimdi şu soruları yetkililere sormak istiyoruz; görevlendirmelerde vekil asilin niteliklerini taşıması esasken önce emekliliği gelmiş eğitim uzmanı bir kişinin ardından da 3 yıllık enstitü mezunu bir kimsenin "İl Milli Eğitim Müdürü" olarak görevlendirilerek iş başına getirilmesinin yasal olarak izahı var mıdır?

 İlde başarılı ilçe müdürleri, il Md yrd ve şube müdürleri varken emekliliği gelmiş 63 yaşında bir okul müdürünün 2023 hedeflerine ‘vizyoner’ Milli Eğitim Müdürü olarak nasıl bir katkısı olabilir?

 İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen eğitim enstitüsü mezunu bu okul müdürümüz 2004-2010 yılları arasında dönemin milletvekilinin çok sevdiği değer verdiği ve güvendiği bir isim olarak şube müdürü olarak görev yapmış ancak dönemde yerelde çok tepki görmüş buna rağmen siyaseten sağladığı imtiyazla yerini korumuşken dönemin Kırklareli Valisi tarafından neden bir gecede görevden alınmıştır?

Malum sendikanın ve iş takibi yapan esnaftan yerel siyasetçilerin desteğini alan zorunlu emekliliği gelmiş bu isim neden ve nasıl tekrar Milli Eğitime geri getirilmiştir?

2023 vizyon belgesinde de bahsedildiği gibi aktif liyakat ve vizyon sahibi değişiklik gerekliliği düşünülse de neden gelenler gidenleri aratıyor?

 En üst derecelerde eğitim şehri olan bir şehrin, vizyondan planlamadan yoksun bu tür görevlendirmeler ile varabileceği nokta neresi olabilir?

 Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bayramda 1 günlüğüne makama gelen öğrenciler misali siyasilerin isteği üzerine sürekli değişecek mi?

 Öğrencisiyle ,velisiyle eğitimin içinde olan tüm herkes bu soruların cevabını bekliyor ?

 Bu şehirde eğitimde varılmak istenen nokta nedir?

 Eğitimde Kırklareli vizyonu bu mudur ?

Sayın bakanımızın ve bakanlık teşkilatımızın bu ilde olup bitenlere alaka gösterip bu yanlışlar silsilesine son vereceklerine dair umudumuz ve inancımız tamdır.

Ajanskamu.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.