MEB'DE MÜDÜR YARDIMCISI ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

MEB'DE MÜDÜR YARDIMCISI ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

MEB'de Müdür Yardımcısı Atama Süreci Başladı. Müdür Yardımcıları Nasıl Belirlenecek? Kimler Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı olabilir? Detaylar Mebpersonel.com'da...

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilme işlemleri tamamlandı ve yeni yöneticilerin atama işlemleri Valilikler tarafından onaylanarak Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Yeni yöneticiler 15 Aralık’tan itibaren görevlerinin başında olacaktır.

Müdür Görevlendirmeleri Yılda 1 Defa Yapılacak!

Yönetici görevlendirmeleri takvimi her yıl Bakanlıkça belirlenerek Bakanlık internet sitesinde duyurulacak ve valiliklere yazı ile bildirilecektir. 2015 yılında müdürlüğü boş bulunan okullarla birlikte müdürlüğü vekaleten yürütülen okullara yeni müdür görevlendirmeleri yapılacaktır. Ayrıca okullarında belli çalışma sürelerini dolduran okul müdürleri de başka okullarda görevlendirilecektir.






Müdür Yardımcıları Nasıl Belirlenecek?

Müdür görevlendirmesi yapılan eğitim kurumlarına müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri yeni görevlendirilen müdürün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yapılacak. Yani göreve başlayan müdürler, okulun mevcut müdür yardımcılığı normuna göre liste hazırlayıp onay için Milli Eğitim Müdürlüklerine göndereceklerdir. Tüm okullarda kimlerin müdür yardımcısı olacağı konusunda kulisler ve görüşmeler yapılıyor. Okul müdürleri, başka okullardan da müdür yardımcısı transferi yapılabilme hakkına sahiptir. Yöneticilikte 4 yılını doldurmamış müdür yardımcıları görevine devam edecekken 4 yılını dolduranlar okul müdürü tarafından seçilirse tekrar 4 yıllığına müdür yardımcılığı yapacaktır. 4 yılını doldurmuş müdür yardımcıları tekrar seçilmezse ya başka okulda müdür yardımcısı olmanın yollarını arayacaklar ya da öğretmenliğe döneceklerdir. Öğretmenliğe döndüklerinde okullarında norm fazlası durumunda olurlarsa da başka okula atama veya görevlendirme isteyebileceklerdir.

Kimler Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı olabilir?

MADDE 7- (1) Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir:

a) Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak.

b) Bakanlığın eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki şube müdürü veya daha üstü kadrolarda görev yapmış olmak.

c) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak asaleten en az dört yıl görev yapmış olmak.


Müdür Yardımcılığı Görevlendirme Duyurusu Yapan İlleri Görmek İçin TIKLAYINIZ


Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.