MEB'E ALINACAK ŞUBE MÜDÜRLERİ

MEB'E ALINACAK ŞUBE MÜDÜRLERİ

İnsanoğlu yaptığı her işte ilerleme kaydetmek, işlerinin geliştiğini görmek ister. Bu iş ister özel işimiz, ister ise mesleğimiz gereği olan bir iş olsun değişen bir şey olmaz. Nasıl ki büyük, orta veya küçük ölçekli bir iş adamı; işinde en yüksekleri hedefliyorsa devlet memuru olarak çalışan kişiler de kendi yaptıkları işte ilerlemeyi istemekte yerden göğe kadar haklıdırlar.

 Bu nedenle devlet memurluğunda açılan “Görevde yükselme sınavları”na başvurular bir hayli fazla olmaktadır. Bakmayın siz memurların çoğunun ifadesi olan “Ben işimden memnunum. Müdürlük, müdür yardımcılığı , şube müdürlüğü, şeflik… gibi makamlarda gözüm yok.” minvali sözlerine. Her devlet memuru, devlet memurluğuna başladığı kademeden farklı daha üst kademelere gelerek işini en güzel şekilde tamamlamak ve de emekliliği hak etmek ister. Bu onun en doğal hakkıdır.

MEB dün yayınladığı bir yazı ile “2013 MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü İçin Görevde Yükselme Yazılı Sınavı Duyurusu”nu yayınladı. En son 2000 yılında yapılan şube müdürlüğü sınavı üzerinden uzun yıllar geçtiği için devlet memurları içerisinde en kalabalık meslek grubunu oluşturan MEB çalışanlarının bu sınava büyük ilgi göstereceği tahmininde bulunmak zor olmasa gerek. MEB 2013 yılının son günleri olan 29 Aralık 2013 tarihinde bu sınavı yapacağını ilân ederek, sınavı bir yıl önce gerçekleştirmiş olma algısını vermiştir.

Şube müdürlüğü sınavına katılabilmek için en az fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak şartı aranmaktadır. Yine Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya sayman kadrolarında iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda beş ya da bu kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartı koyulmuştur. Fakat şunu da gözden kaçırmamak gerekir. Bu şartları taşıyanlar sınavlara katılabilir. Fakat şube müdürü olarak atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68. maddesinin (B) bendine göre, şube müdürükadrolarıgenellikle 1. dereceli olduğu için en az 10yıllıkhizmetsüresi aranmaktadır. Buna göre şube müdürlüğü sınavını kazananların atanma tarihine kadar devlet memurluğunda 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar 1-8 Kasım 2013 tarihlerinde internet üzerinden kendi şifreleri ile müracaatta bulunacaklardır. MEB tarafından müracaatları uygun görülen adayların isimleri 11 Kasım 2013 tarihinde ilân edilecektir. Müracaatı kabul edilen adaylar ilgili bankaya 95TL olan sınav ücretini yatırarak 13-19 Kasım 2013 tarihlerinde ÖSYM’ye sınav kayıtlarını yaptıracaklardır. Görevde yükselme yazılı sınavı da bu adaylar arasında 29 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Görevde yükselme sınavında adaylara çoktan seçmeli (5 şıklı) 60 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Soruların dağılımı; Türkçe dilbilgisi 5, Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim 2, Yönetim, liderlik ve organizasyon 3, İnsan hakları ve demokrasi 1, Yönetimde etik 1, Türk idare sistemi 2, Protokol kuralları 1, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2, Genel kültür 5, T.C. Anayasası 5, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 3, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 3, 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK 5, 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun 2, 5018 Sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu 3, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 2, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 2, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu Hakkı 1, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 3, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile bunlara bağlı mevzuat 2 sorudan oluşacaktır.

Sınav müracaatlarını ÖSYM’ye yapan adaylar, 19 Kasım 2013 günü saat 14:00’dan itibaren https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sınava giriş belgelerini kendileri alabileceklerdir.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılacaktır. 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacak ve sözlü sınava ilân edilen kadro sayısının üç katına (1709x3=5127) kadar aday, puan üstünlüğüne göre çağırılacaktır.

Sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar. (01.11.2013)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.