MİLAS`TAKİ YÖNETİCİ ATAMALARI PROTESTO EDİLDİ

MİLAS`TAKİ YÖNETİCİ ATAMALARI PROTESTO EDİLDİ

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

 Türk Eğitim Sen olarak Muğla-Milas’ta yönetici görevlendirme mülakatlarında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ’in mülakat komisyonuna yaptığı baskılar ve bu baskı neticesinde objektiflikten ayrılmayacağını beyan eden Ali ÖĞÜTVEREN’in baskılar karşısında görevinden feragat etmesi ile kamuoyu gündemine gelen Yönetici Atama rezaletini protesto etmek amacıyla Milas’ta bir basın açıklaması düzenledik.

25.11.2014 günü saat 12.30’da  Milas Atapark’ta düzenlenen basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri  Musa Akkaş, Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri  Mehmet Yaşar Şahindoğan, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel ÖZATA,Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Türk Eğitim Sen Milas İlçe Temsilcisi Adnan Karaağaç, Eğitim Sen Milas İlçe Temsilcisi Mustafa Ali Demirci, MHP Milas İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Kalyoncu ve sendika üyeleri katıldı.

Basın Açıklamasını gerçekleştiren  Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri  Musa Akkaş “Türkiye, son aylarda okul müdürlerinin görevlendirmesinde yaşanan skandallarla sarsıldı. Önce görev süresi uzatılan müdürlerde yaşanan torpil furyasını deşifre ettik; ardından da ilk kez ve yeniden görevlendirilen müdürlerin nasıl belirlendiğini, bu süreçte insanların nasıl fişlendiğini, komisyon üyelerine nasıl baskı yapıldığını somut örnek ve belgeleriyle kamuoyu gündemine taşıdık.” diye konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş, Muğla’da yaşananları adam kayırmanın, torpilin, kariyer ve liyakatin ayaklar altına alındığının en canlı kanıtı olarak gösterdi.

Muğla'da ilk defa ve yeniden görevlendirilecek müdürlere uygulanan sözlü sınavlarda kazananların daha mülakat yapılmadan belli olduğunu söyleyen Akkaş, konuşmasında sözlü sınav komisyonu üyesi Ali Öğütveren’in dilekçesine yer vererek; bu dilekçenin kazananların mülakat öncesinde belli olduğunu ortaya çıkardığına dikkat çekti. 

Akkaş; “Görüldü ki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen listeler, komisyon başkanları aracılığıyla diğer komisyon üyelerine bildirilmiş ve listelerde yer alan isimlerin mülakatı kazanması sağlanmıştı. Komisyon üyesi Ali Öğütveren'in ise hazır listeleri onaylamadığı için İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç tarafından istifası istendi. İçinde Allah korkusu taşıyan, dürüst, hakkaniyetten yana, şerefli bir şube müdürü olan Öğütveren, Muğla Valiliğine torpili anlatan bir dilekçe verdi ve komisyon üyeliği görevinden istifa etti, daha doğrusu istifa ettirildi.” diye konuştu.

Sözlü sınav komisyonu üyesi Ali Öğütveren’in şerefli bir komisyon üyesi olduğunu belirten Akkaş açıklamasında şunları kaydetti; “MEB'de görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışanları, hak, hukuk gözetenleri, kadrolaşmayı tasvip etmeyenleri, içinde Allah korkusu taşıyanları nasıl da tasfiye ediyorlar. Biz Türk Eğitim-Sen olarak, 'başıma ne gelir' korkusu yaşamadan sadece işini yapmaya çalışan, iktidarın emir eri olmayı reddeden, haksız puanlamalara karşı duruş sergileyen Ali Öğütveren'i tebrik ediyoruz. Öğütveren'deki Allah korkusu, şerefli duruş ülke genelindeki tüm komisyon üyelerinde olsa idi bugün yaşadıklarımızın onda birine tanıklık etmezdik.”

Türk Eğitim-Sen olarak görevini kötüye kullananların cezalandırılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Akkaş, Muğla'da yapılan müdürlük mülakatlarında görevli komisyon üyesi olan aynı zamanda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç hakkında savcılık makamına irtikâp ve görevi kötüye kullanma suçlaması ile suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.  Musa Akkaş; idari soruşturma başlatılması için de Milli Eğitim Bakanlığına girişimde bulunduklarını ifade ederek şunları aktardı; “Biz bu olayı kamuoyuna açıkladığımızda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın milli eğitimi kirleten Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç'i derhal görevden almasını talep etmiştik. Aradan geçen sürede bu zat-ı muhteremler hala makamlarında oturmaktadır. Bizim tek arzumuz adaletin tecelli etmesi, makamları kirleten bu kişilerin görevden alınması, okul yöneticiliğinde adrese teslim atamalar yerine; hak edenlerin, emek verenlerin yöneticilik koltuğuna oturmasıdır.”diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasının ardından İlçe Kaymakamı Fuat GÜREL’i makamında ziyaret eden heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri  Musa Akkaş, Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri  Mehmet Yaşar Şahindoğan, akşam 17.00’de Türk Eğitim Sen Muğla Şubesince düzenlenen işyeri temsilcileri istişare toplantısına katıldılar. Muğla Öğretmenevinde gerçekleştirilen istişare toplantısına çok sayıda iş yeri temsilcisi katıldı. Toplantıda eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgili olarak sendikamızın yapmış olduğu çalışmalar ve 6 Aralık mitinginin önemi üzerinde duruldu.

     

  

 

 

 


 

               
 

 

 

 

 

                                  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.