Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem görevine başladı

Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem görevine başladı

Ünye'nin yeni Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem görevine başladı

 Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Musa Erdem, görevine başladı.

Müdür Erdem, yeni görevinin Ünye için hayırlı olmasını dilerken, ilçede eğitimde tabanı oluşturan okul öncesine ağırlık vereceğini ve her yıl yeni okul ve derslik açmayı hedeflediğini söyledi. Ünye'nin 22 bin öğrencisiyle büyük bir ilçe olduğunu belirten Erdem, "Ünye'de yönetici arkadaşlar, bizden önce çalışan müdürümüz yıllardır emek vermiş, sistem oturmuş. Bu konuda açıkçası şanslı olduğumu söyleyebilirim. Ünye personel konusunda diğer ilçelere göre biraz daha şanslı." dedi.

İlçede eğitim alanındaki eksiklere ve hedeflerine ilişkin Musa Erdem, şöyle devam etti: "Benim tespit edebildiğim kadarıyla ilçemizde okul öncesi kurumlarımız yetersiz. Ünye'yi bu noktada Ordu'da üst düzeye çekmeye çalışacağız. Son sınavlarda incelediğimiz kadarıyla Ünye 10 ilçe arasında 5-6'ıncı sıralarda yer almış. Ünye'nin yeri daha iyi olmalı. Ordu merkezden sonra büyüklüğü de bunu gerektiriyor. Ünye'de derslik ihtiyacı ve yatırım boyutunda yapılması gereken işlerimiz var. Şuanda bakanlığımız derslik başına öğrenci sayısını 24'e çekmeyi hedefliyor. Liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısı şuanda 39, ilköğretimde de 30 civarında. Bunların içerisinde ikili öğretim yapan okurlarımız da var. Hedef bunları normal öğretim yapan okullara dönüştürmek ve derslik başına düşen öğrenci sayısını 24'e çekmektir." diye konuştu.
CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.