Müdür Görevlendirmeleri Adaletli Yapılacak mı?

Müdür Görevlendirmeleri Adaletli Yapılacak mı?

Bilgi, beceri, tecrübe anlamında en iyi kişiler mi müdür seçilecek yoksa referansı olanlar mı seçilecek?

 Ekim ayı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde okul müdürlüğü görevlendirme mesaisi hız kazanacak. Okul yöneticiliğiyle ilgili süreç devam ediyor. İlk iki aşamadan sonra son aşama olan ilk defa ve yeniden müdür görevlendirme başvuruları yapıldı. Değerlendirme ve sözlü sınavdan sonra tüm illerdeki okulların müdürleri Ekim ayı sonunda belli olacak. Buna bağlı olarak da okulların müdür yardımcıları da şekillenmiş olacaktır. Tüm görevlendirmelerden sonra tüm okullarda ders programları yenilenecek ve öğretmen normları yeniden güncellenecek.

 
Müdür Görevlendirmeleri Adil Olacak Mı?
 
On binlerce öğretmen okul müdürü olmak için yarışacak. Boş müdürlük kadrosunun 3 katı aday sözlü sınava alınacak. Herkesin merak ettiği ancak hiç kimsenin açıkça konuşamadığı konu ise müdürlük görevlendirmelerinin adil yapılıp yapılmayacağıdır. Bunu yaklaşık 1 ay sonra görmüş olacağız.
 
Sizce Hangisi Olacak?
 
1) Bilgi, beceri, tecrübe anlamında en iyi kişiler mi müdür seçilecek yoksa referansı olanlar mı seçilecek?
 
2) Sözlü sınavda not verirken EK-2 Değerlendirme Formu dikkate alınacak mı yoksa EK-2 Formunun hiçbir katkısı olmayacak mıdır?
 
3) Müdür görevlendirmelerinde adayların sendikasına veya siyasi görüşüne bakılacak mıdır yoksa adayların sendika bilgisine hiç bakılmayacak mıdır? Yani komisyon not verirken etki altında kalacak mıdır yoksa kalmayacak mıdır?
 
Milli Eğitim Müdürlüklerini Kimse Aramasın!
 
Okul müdürlüğü görevlendirmelerinde eğitim camiası içerisinde olmayan kişilerin yönlendirme yapmasına izin verilmemelidir. Bir milletvekili, bir belediye başkanı , bir parti yetkilisi veya başka birisi müdürlük için Milli Eğitim Müdürlüklerini aramamalıdır. Sözlüyü yapacak olan ve notları verecek olan komisyondur. Bütün sorumluluk ve yetki komisyonlarda olmalıdır.
 
Gazete Kamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.