Müdür yardımcılığı atama takvimi erkene çekilmelidir

Müdür yardımcılığı atama takvimi erkene çekilmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı yazılı sınav sonucuna göre müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı atamalarını Ağustos ayı sonunda gerçekleştirecek ancak bu zamanlama eş durumu mağduriyetini ortaya çıkartmış olacak.

 Müdür yardımcılığı atama takvimi erkene çekilmelidir, eşi öğretmen olan yöneticilerin eş durumundan mağdur edilmemesi adına müdür başyardımcılığı/müdür yardımcılığı atama sonuçları erkene alınmalıdır ya da Müdür yardımcılarına eş durumu ek atama hakkı verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) tarafından Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerine ilişin takvim yayımlandı.

MEB müdür yardımcılığı atama tarihleri incelendiğinde, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları görevlendirme sonuçları 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olacak. Diğer yandan 2016 yılı ağustos ayı öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme takvimine baktığımızda özür grubu atamalarının başvuru zamanı 11-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve özür grubu atama sonuçları 31 Ağustos tarihinde sonuçlanacak olup, ilişik kesme işlemleri 1 Eylül itibari ile yapılmaya başlanacak.

Eşi öğretmen olan müdür yardımcıları

MEB personelleri arasında yapılan ve yaklaşık 17 bin kişinin başarılı olduğu müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavını kazanan kişilerden eşi öğretmen olanlar özür grubu atamasının zamanlaması ve müdür başyardımcılığı/müdür yardımcılığı görevlendirme zamanının çakışmasından dolayı mağdur olacaklar. Eş durumundan yararlanamayacaklar ve bir sonraki eş durumu ataması Şubat 2017 tarihinde yapılacağı için büyük sıkıntı yaşayacaklar.

Sınavdan sonra eş durumu mağduriyeti

Müdür yardımcılığı yazılı sınavında ilgili hükümler neticesinde yürütmenin durdurulması kararı verilmesinden dolayı MEB müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerini yapmakta gecikti. Bu sürecin gecikmesi sınavda başarılı olan yönetici adaylarını zor durumda bıraktı. MEB yönetici görevlendirmelerini yönetmelik değişikliğine giderek Ağustos ayı sonunda gerçekleştirecek ancak yönetici olarak atanacak ve eşi öğretmen olanlar eş durumu hakkından yararlanamamış olacak.

Ek eş durumu ataması hakkı

Yönetici görevlendirme takvimi erkene alınmalıdır ya da ek eş durumu ataması hakkı verilmelidir. Ek atamada kontenjan sıkıntısı yaşanmaması ve hizmet puanı üstünlüğünde hak kaybı yaşanmaması için yönetici atama takviminin erkene çekilmesi en iyi çözüm olacaktır. Yönetici atama takvimi erken tarihe çekilmezse MEB yönetici görevlendirme sonuçlarından sonra, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atanan kişilerden eşi öğretmen olanlara ek eş durumu atama hakkı vermelidir. Bu hak verilmezse ya da buna başka alternatif çözümler bulunmazsa yöneticiler girdikleri sınavdan sonra eş durumu ataması konusunda da mağdur olacaklar. MEB öğretmen personellerine yönelik bir çözüm bulmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.