Müdür Yardımcılığı Atamaları Mülakatla Yapılacak.

Müdür Yardımcılığı Atamaları Mülakatla Yapılacak.

Müdür Yardımcılığı Atamaları Mülakatla Yapılacak.

 Türk Eğitim Sen tarafından  +4 yılını dolduran müdür yardımcılarının sınav puansız okul müdürünün teklifi üzere görev süresinin 4 yıl daha uzatılmasına dair yönetmeliğin durdurmasına dair açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti.  Bu karar sonrası +4 yılını dolduran idarecilerin atamaları MEB tarafından doldurularak bu konuda MEB Yürütmeyi Durdurma kararına itiraz etmişti.

 Herkes tarafından  sonucu  merakla beklenen itirazın Danıştay tarafından RED Edildiğini  Danıştay +4 Yılını Dolduran Müdür Yardımcıları İçin Kararını Verdi haberimizde sizler ile paylaşmıştı. Tıklayınız.

Danıştay tarafından verilen bu karar sonrası ise  MEB tarafından nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu çünkü mevcut yönetici atama yönetmeliğine göre  bundan sonra müdür yardımcılığı sınavına oluşan puanlara gçre atama yapılması gerekiyor. Fakat sınava girmeyip +4 yılını dolduran ve görev süresini uzatılmasını bekleyenler bu konuda mağdru olduklarını her platformda dile getiriyor.  


Mahkeme kararları şunu gösteriyor ; MEB ,müdür yardımcılığına  hem sınav ile hemde inha ile atama yapamaz çünkü aynı posizyon için iki farklı yöntem olamaz. Bu yüzden  MEB'in önünde iki seçenekj bulunuyor bundan sonra tüm atamalar sınav puanaı göre yapılacak yada mülakt veya inha ile atamalar yaoılacak.

Özelikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan FETÖ temizliği sonrası yeni bir kadrolaşma olmaması adına çok sıkı tedbirler alınıyor ve en son olarak Çalışma Bakanı Müezinoğlu'da kurumlara memur alımının durdurduğunu açıkladı. 

MEB'in bu konuda çalışmalara başladığı  özelikle müdür yardımcılığı atamalarından bundan sonra mülakat sistemini getirilmesine sıcak bakıldığı ve bu yönde çalışmaların bitmesiyle bu değişilkliği ivedi bir şekilde yapılıp atamaların bundan sonra mülakatla yapılmasına kesin gözü ile bakılıyor..

Bu konudaki gelişmleri mebpesonel.com sitemizde takip edebilirsiniz.

www.mebpersonel.com / ÖZEL HABER


 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.