Müdür Yardımcılığı Sınavının İptali Kime Yarar?

Müdür Yardımcılığı Sınavının İptali Kime Yarar?

MEB Müdür Yardımcılığı sınavının iptali kimlere yarar?

Bilindiği üzere Yönetici atama yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına müdür yardımcılığı atamalarının yapılacak olan sınav sonucuna göre puan üstünlüğüne göre ataması yapılacağı yer almıştı. Yönetici atama yönetmeliği gereği 20 Mart 2016 tarihinde  müdür yardımcılığı sınavı yapılıp sonuçları 18 Nisan 2016 tarihinde açıklanmıştı .MEB dahah sonra bu süreç içerisinde yönetmelik değişikliğine giderek  4 yıl süresi dolan müdür yardımcıların sınava girmemeleri halinde de müdür ve millli eğitim müdürünün önerisi ile vali tarafında inhası yapılarak  görev süresinin uzatılmasına olanak sağlamıştı.

Sendikalar bu kararlar sonrası mahkemeye başvurarak ilgili maddelerin yürütmesinin durdurulmasını talep etmişti. Ve son günlerde  sendikaların  başvurları sonucu mahkemeler lehte kararlar vererek ilgili maddelerin yürütmesini durdurdu.Fakat bu kararlar sonrası   sınavın iptal edileceği konuların farklı olduğu v.s. gibi  söylentiler ile sınava girmeyen veya sıanva girip düşük puan alanlar tarafından yaygara koparılmaya çalışılmaktadır. Özelikle bu konuda gelen tepkiler sonrası sendikalarında  açtıkları davaları hakkında geniş açıklamalar yaparak böyle bir kararın olmayacağı sınavın iptalinin söz konusu olmadığı sadece ilgili maddelerin yürütmelerin durdurulduğunu  sınavın iptali olmadığını sitelerinde açıkca ifade etmeye başladılar.

Sonuç olarak bu kararlara bakıldığında sınavın iptalinin söz konusu olmadığı bu yönde söylentilerde sendikların  aldıkları mahkeme kararlarını sunuç biçiminde kaynaklanan  sorunlardan çıktığını açıkça ifade edebiliriz.

Bu saaaten sonra sınavın iptali yeniden yapılması sınava giren adaylara yapılacak bir hakszılık olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.