Müdür Yardımcısı Atamaları Meclis'te Bakan Yılmaz'a Soruldu

Müdür Yardımcısı Atamaları Meclis'te Bakan Yılmaz'a Soruldu

20 Mart 2016 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı sınavının ardından sınavı kazanan öğretmenler için müdür yardımcılığına ek atama başvuru takviminin ne zaman yayımlanacağı, bir soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soruldu.

CHP Bursa Milletvekili Ceygun İRGİL, müdür yardımcısı atamasıyla ilgili takvimin ne zaman yayımlacağını ve müdür yardımcısı atamasının ne zaman yapılacağını soru önergesiyle İsmet Yılmaz'a sordu.

Yönetici görevlendirme yönetmeliğinin 24/4 maddesi gereği "boş kurumlara sınavla görevlendirme yapılır" hükmüne istinaden 20 Mart 2016 tarihine MEB tarafından yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı kazanan çok sayıda eğitimci, Müdür Yardımcılığı Ek Başvuru Takviminin yayınlanmasını beklemektedir. Bu bağlamda;

1. Şu an mevcut yönetici görevlendirme yönetmeliğinin 24/4 maddesi boş kurumlar ihtiyaç halinde görevlendirmeler aynı usulle sınav puanına dayalı yaplabilir maddesine rağmen okullara sınava dahi girmeyen kişilerin görevlendirildiği doğru mudur? Doğruysa bu görevlendirmeler hangi gerekçeyle yapılmıştır?

2. 20 Mart 2016 tarihinde MEB tarafından yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı kazanan eğitimciler için Müdür Yardımcılığı Sınavla Ek Başvuru Takvimi ne zaman yayınlanacaktır? Atamalar ne zaman gerçekleşecektir?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.