Müdürler İle İlgili Genelgenin İptali İçin Dava

Müdürler İle İlgili Genelgenin İptali İçin Dava

EĞİTİM-SEN: Müdürlerin Görevine Bir An Önce Son Vermek İsteyen Genelgenin İptali İçin Dava Açtık

  Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü`nce 81 il Valiliğine gönderilmek üzere 26.08.2014 gün ve 106676 sayıl Genel Yazının/Genelge yayımlanmıştır.

 

Genelgede; "Dört yıllık görev süresini dolduran müdürlerden değerlendirme sonucunda 75`in altında puan almaları nedeniyle görev süreleri uzatılmayacak olanların, görev yerlerinin belirlenmesi sırasında mağdur olmamaları bakımından yerlerine atanacak müdürlerin göreve başlamaları beklenmeksizin en kısa sürede öğretmenliğe atanmaları"nın uygun bulunduğu bildirilmiştir. 

 

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin ‘Mevcut yöneticiler` başlıklı Geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrasında; "Bu maddenin birinci fıkrasına göre yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder." Hükmüne yer verilmiştir.

 

Görev süresi uzatılmayan okul müdürlerinin görevine yerlerine yenileri atanınca zaten son verilecektir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, il/ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin tamamen hukuk dışı saiklerle hareket ederek, herhangi bir bilgi veya belgeye dayanmadan düşük puan verdikleri, dolayısıyla görev sürelerini uzatmayacağı okul müdürlerine duyduğu öfke o kadar büyük olmalı ki, Yönetmeliğin GEÇİCİ 1. maddesine rağmen okul müdürlerinin görevine bir an önce son vermeye çalışmaktadır. Genelgenin başka biçimde anlaşılmasına olanak yoktur. 

 

Bu nedenle Genelgenin öncelikle yürütmesinin durdurulması, daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle dava açtık.

EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.