Müdürü Olmayan Okullar Ne Olacak?

Müdürü Olmayan Okullar Ne Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müdürlük mülakatları sonucu ilk kez müdürlük görevlendirmesi yapılacak ve bir çok okul müdürsüz kalacak.

Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda müdürlük mülakatları yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Bir kez yapılacak olan müdürlük görevlendirmesi sonucu bir çok okulun müdürsüz kalması bekleniyor.

Müdürlük mülakat sınavları gerçekleştirildi ve itirazların değerlendirilmesinden sonra boş okul ve kurumlara müdür görevlendirme süreci başlayacaktır. Ancak birçok okul ve kurumda görevli olan müdürler daha iyi bir okula geçmek ya da müdürlük süresini sıfırlamak amacıyla tekrar mülakat sınavına girdi ve iyi puan alanlar var. Mevcut okul müdürlerinden başka okullara görevlendirilmeleriyle daha önce ilan edilmeyen birçok okulda müdür kadrosu boşalacaktır.

Müdür görevlendirmeleri gerçekleştirildikten sonra boş kalan okul ve kurumlara müdür görevlendirilmesi amacıyla sözlü sınavda başarılı olanlara ikinci bir başvuru hakkı verilmesi gerekir. Yoksa birçok okul müdürsüz kalacak ve geçici görevlendirmelerle bu kadrolar doldurulmaya çalışılacak, geçici görevlendirmeler daima kurumlara zarar verir. Görevlendirme çalışan yönetici önünü göremediği için uzun soluklu plan ve projeleri gerçekleştiremez. Okulların daha verimli bir şekilde yönetilmesi ve başarıyı artırıcı uzun soluklu çalışmaların sekteye uğramaması için tüm okullara müdür görevlendirecek şekilde çalışma yapılmalıdır. Yapılan müdürlük mülakatlarında başarılı olanlara ikinci bir tercih hakkı verilmelidir.

Celal Boztepe
Eğitimci-Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.