MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNE SORUŞTURMA AÇILIP AÇILMAYACAĞINI SORDU

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNE SORUŞTURMA AÇILIP AÇILMAYACAĞINI SORDU

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Muğla Milli Eğitim Müdürlerine soruşturma açılıp açılmayacağını sordu

 Verdiği soru önergesiyle, son günlerde çok tartışılan, okullara yönetici atamasında yaşandığı söylenen adaletsizlikleri gündeme getiren Erdoğan; “Milli eğitime bağlı okullarda görevlendirilecek idareciler için gerçekleştirilen sözlü sınavlar devam etmekte, bu sınavlar ile ilgili iddialarda kamuoyunu meşgul etmektedir. Bu iddialar hem kamu vicdanını zedelemektedir. Özellikle 10.06. 2014 tarihli yönetmeliğin “Sözlü sınav konuları puan değerleri” başlıklı 20’ci maddesi taraflı ve adaletsiz değerlendirmelere sebep olmakta; müsaade etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

“Öyle ki; Seçim bölgem olan Muğla ilinde de bütün Türkiye’de yaşanan bu haksız ve adaletsizliklerin en bariz örneklerinden birisi yaşanmıştır. Etik değerlere sahip olan bir komisyon üyesinin ifadesiyle bu objektiflikten uzak, bünyesinde olabildiğince yandaşlık ve haksızlık barındıran uygulamaların nasıl işlediği de ortaya çıkmıştır.” diyen Erdoğan; “16.10 2014 tarihinde Valilik makamına dilekçe veren komisyon üyesi öğretmenimizin dilekçesinde; “ Valilik oluru ile görevlendirildiği 2’nci komisyonda göreve başlamadan önce komisyon başkanı olan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürünün “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz.” Dediğini, kendisinin e bunu kabul etmediğini, herkese hak ve adalet ölçüleri içinde puan vereceğini, mevzuat ve genel kültür sorularına verilen doğru veya yanlışa göre puan vereceğini belirtmesi üzerine Komisyon Başkanının bunu kabul etmediğini, kendisinin de noter olmadığını, Allah korkusu taşıdığını belirterek bu konuda doğrudan şaşmayacağını söylediğini, öğleye kadar 13 kişiyi mülakata aldığını, öğlen arası Komisyon Üyesi olan İl Milli Eğitim Şube Müdürünün telefonundan kendisini arayan İl Milli Eğitim Müdürünün kendisinden görevinden feragat etmesi istediğini; kendisinin görevden almalarını söylemesi üzerine, beyaz bir kâğıt alarak görevden feragat ettiğini yazmasını istediğini; kendisinin de olayların gidişatının doğru olmadığını, etik ve ahlaki bulmadığını söylediğini belirterek görevinden istifa ettiğini” ifade etmesi yaşananların ne kadar objektiflikten uzak olduğunun bir delilidir.” ifadelerine yer verdi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: Görevlendirilmesi yapılacak olan müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesi aşamasında yapılan sözlü sınavlarda ortaya çıkan hukuksuzluklarla ilgili bakanlığınızın bilgisi dâhilinde başlatılan bir işlem var mıdır? Böyle bir işlem söz konusu ise hangi aşamadadır? Söz konusu iddialarda ismi geçen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer ismi geçen Milli Eğitim Müdürleri hakkında soruşturma açılması konusunda herhangi bir tasarrufunuz olacak mıdır? Kamuoyunda hukuksuz ve adil olmayan bir şekilde yapılan bu sözlü sınavların iptaliyle ilgili büyük bir beklenti oluşmuştur. Muğla ve diğer illerde şaibe karışan bu sınavların iptal edilmesi düşünülmekte midir? Bu hukuksuzlukların yaşanmasına sebep olan 10. 06. 2014 tarihli yönetmelikte bir değişik yapılarak, okul müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesinin objektif kriterlere bağlanması düşünülmekte midir? 

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığının okullara yönetici atamasıyla 10.06. 2014 tarihli yönetmeliği tartışmalara sebep olmuş Muğla’da bir komisyon üyesinin ifadeleri ortalığı karıştırmıştı. Bakanlığın tepkiler karşısında ne tür bir işlem yapacağı ise merak konusu.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Mehmet Erdoğan

MHP Muğla Milletvekili

 

Milli eğitime bağlı okullarda görevlendirilecek idareciler için gerçekleştirilen sözlü sınavlar devam etmekte, bu sınavlar ile ilgili iddialarda kamuoyunu meşgul etmektedir. Bu iddialar hem kamu vicdanını zedelemektedir. Özellikle 10.06. 2014 tarihli yönetmeliğin “Sözlü sınav konuları puan değerleri” başlıklı 20’ci maddesi taraflı ve adaletsiz değerlendirmelere sebep olmakta; müsaade etmektedir.

Öyle ki; Seçim bölgem olan Muğla ilinde de bütün Türkiye’de yaşanan bu haksız ve adaletsizliklerin en bariz örneklerinden birisi yaşanmıştır. Etik değerlere sahip olan bir komisyon üyesinin ifadesiyle bu objektiflikten uzak, bünyesinde olabildiğince yandaşlık ve haksızlık barındıran uygulamaların nasıl işlediği de ortaya çıkmıştır. 16.10 2014 tarihinde Valilik makamına dilekçe veren komisyon üyesi öğretmenimizin dilekçesinde; “ Valilik oluru ile görevlendirildiği 2’nci komisyonda göreve başlamadan önce komisyon başkanı olan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürünün “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz.” Dediğini, kendisinin e bunu kabul etmediğini, herkese hak ve adalet ölçüleri içinde puan vereceğini, mevzuat ve genel kültür sorularına verilen doğru veya yanlışa göre puan vereceğini belirtmesi üzerine Komisyon Başkanının bunu kabul etmediğini, kendisinin de noter olmadığını, Allah korkusu taşıdığını belirterek bu konuda doğrudan şaşmayacağını söylediğini, öğleye kadar 13 kişiyi mülakata aldığını, öğlen arası Komisyon Üyesi olan İl Milli Eğitim Şube Müdürünün telefonundan kendisini arayan İl Milli Eğitim Müdürünün kendisinden görevinden feragat etmesi istediğini; kendisinin görevden almalarını söylemesi üzerine, beyaz bir kâğıt alarak görevden feragat ettiğini yazmasını istediğini; kendisinin de olayların gidişatının doğru olmadığını, etik ve ahlaki bulmadığını söylediğini belirterek görevinden istifa ettiğini” ifade etmesi yaşananların ne kadar objektiflikten uzak olduğunun bir delilidir.  

Bu ve buna benzer adaletsizliklerin ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanması olasılığı da, gelen şikayetlerden anlaşıldığı üzere, muhtemeldir.

Buna Göre;

1.      Görevlendirilmesi yapılacak olan müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesi aşamasında yapılan sözlü sınavlarda ortaya çıkan hukuksuzluklarla ilgili bakanlığınızın bilgisi dâhilinde başlatılan bir işlem var mıdır? Böyle bir işlem söz konusu ise hangi aşamadadır?

 

2.      Söz konusu iddialarda ismi geçen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer ismi geçen Milli Eğitim Müdürleri hakkında soruşturma açılması konusunda herhangi bir tasarrufunuz olacak mıdır?

 

3.      Kamuoyunda hukuksuz ve adil olmayan bir şekilde yapılan bu sözlü sınavların iptaliyle ilgili büyük bir beklenti oluşmuştur. Muğla ve diğer illerde şaibe karışan bu sınavların iptal edilmesi düşünülmekte midir?

 

4.      Bu hukuksuzlukların yaşanmasına sebep olan 10. 06. 2014 tarihli yönetmelikte bir değişik yapılarak, okul müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesinin objektif kriterlere bağlanması düşünülmekte midir?  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.