Mülakat listelerindeki 3 kat yanlışı için bakanlığa başvuru yapıldı

Mülakat listelerindeki 3 kat yanlışı için bakanlığa başvuru yapıldı

Anadolu Eğitim Sen Elazağ İl Başkanı İbrahim Halil ASLAN Müdürlük Mülakat listelerindeki 3 kat yanlışı için bakanlığa başvurduklarını açıkladı.

Anadolu Eğitim Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Halil ASLAN tarafından konu ile ilgili sitemize gönderilen  o yazı.

Danıştay kararları ile de yanlışlığı hukuken ispatlanmış olsa da mülakatla yönetici seçmekten vazgeçmeyen MEB, kendi yönetmelik ve kılavuzlarını da uygulatamıyor. Yürürlükteki yönetmelik ve ilgili kılavuz çerçevesinde okul müdürlükleri için sözlü sınav için Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü de nihai listeleri açıkladı.16 Ekim itibariyle de mülakatlara başladı. Fakat yayınladığı listelerde  Türkiye genelinde yapılan yanlışa ortak olarak -sendikamız tarafından dava edilecek olan listelerle- “boş kurum sayısının üç katı aday” belirlenmesinde kurum bazında müdürlük yapabilecek branşlar yerine her branştan gelişi güzel üç kat aday derlendiği tarafımızdan tespit edilmiştir.

Bu durumda örneğin okul öncesi eğitim kurumu müdürlüğü için mülakata çağrılan öğretmen sayısı 4 iken müdürlüğü münhal bulunan kurum sayısı 9’dur ve  üç katı aday maalesef mülakata çağrılmamıştır. Çünkü okul öncesi öğretmenleri diğer tüm branşlarla birlikte değerlendirilmiştir.

Diğer branşlar için bir hesaplama yapacak olursak ilk defa ve yeniden müdür olarak atama duyurusuna esas Elazığ’daki münhal okul/kurum müdürlüklerinin sayıları şöyledir:”Halk Eğitim Merkezi:4Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu:2Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi:1,Anaokulu:9İlkokul:46Ortaokul:50Lise:26”

Mülakata çağrılan aday sayıları ise, Ek2 puanına ve 2011 yazılı sınavını kazananlara göre sırasıyla şöyledir:

Anaokulu:4

İlkokul:180+44=224

Ortaokul:118+17=135

Lise:182+25=207

 Yukarıdaki verilerden anlaşılacağı gibi 9 Anaokulu müdürünü beklerken il milli eğitim müdürlüğü sadece 4 adayı mülakata çağırmıştır. Listeler dikkatle incelendiğinde branşlar bazında mülakata çağrılan aday sayısındaki haksızlık daha net görülüyor.

Aslında Elazığ’da mülakata çağrılması gereken aday sayıları; Ek2 puanına ve 2011 yazılı sınavını kazananlara göre sırasıyla şöyle olmalıydı:

Anaokulu:27       (Yeterli müracaat olmadığı için başvuruda bulunanların tamamı çağrılmalıydı.)

İlkokul:156+44= 200      (Halk Eğitim Merkezi-Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu dâhil)

Ortaokul:168+17=185    (Halk Eğitim Merkezi-Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu dâhil)

Lise:96+25=121               (Halk Eğitim Merkezi-Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu dâhil)

Bu verilerden de görüldüğü gibi mülakata gitmeyi hak eden birçok öğretmen mülakata çağrılmamıştır.Tam tersine mülakata gitmeye aslında hak kazanmamış bazı öğretmenler MEB’in yanlış uygulaması sonucunda mülakata çağrılmıştır.

İller bazında farklılık gösterse de genel olarak branşları veya aylık karşılığı okutabilecekleri derslerin olduğu kurumların üç katı kadar aday belirlemesi yapılmamış olup, bunun yerine, tüm boş eğitim kurumları branş fark etmeden üç katı olarak tüm branşlarla birlikte değerlendirilmiştir. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için MEB İKGM acil ve süreli talepte bulunan sendikamız, konunun takipçisi olacaktır.

 

 

AES Elazığ İl Başkanı

 İbrahim Halil ARSLAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.